Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz szőröscica #255444 üzenetére

    Nekem erről (nem kell vagyon) a kommunizmus ugrik be, ahol pl egy lakásra használati jogod volt (amit a tanács utalt ki, és ez überelte a tulajdonjogot), és emiatt lepukkantak a házak.

    A mondatban annyi igazság van, hogy ha van kocsid (vagyontárgyad), akkor azzal törődni kell (szerviz, adók/számlák befizetése, tankolás, kocsimosás...), szóval macerásabb lesz az életed emiatt. De cserébe szabadabb vagy pl (eldöntheted mikor indulsz, nem kell máshoz alkalmazkodni). Illetve van egy fajta perverzió, mikor valaki simogatja, becézgeti a kocsiját. Milliomosok csomó kocsit nem is használnak, csak gyűjtenek, mert van egyfajta birtoklási vágyuk/érzésük.
    Ha nincs kocsid, mehetsz bkv-val, máv-val, volánnal, vagy bérelhetsz autót (de ez sem lesz ugyanaz). Ráadásul szerintem ez a bérautó dolog nem működik, ugyanúgy/ugyanazért, amiért a kommunizmus sem működött (ha nem az enyém, csak használom, akkor nem is vigyázok rá effektus)

    (De kocsi helyett lehetne mással is példálózni, pl sztem az sem jó, hogy New York-ban, már normális halandó csak bérelni tud lakást, venni nem.)

    Kicsit összevissza az irományom, röviden a lényeg annyi, hogy én a tulajdonjog mellett voksolok, és szerintem nem éri meg és nem lesz jövője az autómegosztásnak.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák