Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsordzs69

    senior tag

    válasz zsola400 #1376 üzenetére

    Köszi, kipróbáltam. Kijelentkeztem a Vodából, ismét ssl pinning, kilőttem az AdAway-t, jó lett. Utána már -ahogy eddig is- bekapcsolt AdAway mellett is jó (nem szoktam kijelentkezni a Voda alkalmazásból) Ez azért egyszerűbb, mint újra rakni a Magisk-ot. :)

    Kösz mégegyszer! :)

  • crok

    Topikgazda

    válasz zsola400 #1376 üzenetére

    Mondtam hogy nem a Magisk-hez van közvetlen köze. Ezt a hibát zárt bootloader-el, full Magisk vagy bármilyen root nélkül egy sima local VPN-es adblocker-el (Blokada, AdAway local VPN, AdGuard, PersonalDNSfilter, DNSPipe, DNS66.. etc.) is össze lehet hozni, ezért nem értem mi ez a hülyeség a Vodafone-tól.

    De jobbat mondok, az app hibaleírása masszívan félrevezető, ugyanis nincs pinning.. mert addig el se jut.

    A login oldalt az app futtatásának elején egy WebView-ban jeleníti meg: betölt egy egyszerű login oldalt. Na, ezen a login oldalon van 4 host, ami egy alaptelepítésű AdAway-el tiltólistás, ezért nem tölthető be az oldalon sok objektum.

    Az AdAway alapból 3 filterlistát tesz be (az utolsót, a winhelp2002-t amúgy nem..):
    - a sajátját (nyiláván, hiszen szerintük ez a legjobb lista)
    - a Pete Lowe blocklist-et és
    - a StevenBlack unified hosts listát
    A login oldal betöltéséhez valami 10+ DNS lekérés kell. Na ezekben van 4 ami fent van ezekben a blocklist-ekben és nem tölt be tőle a login page mert "eltéríti" a betöltést, null-ba nyilván.. az oldal tartalmaz olyan objektumokat, amikhez tartozó URI-ban a host az a 0.0.0.0-ra lesz feloldva, ahonnan nyilván az objektum nem lesz betölthető - az AdAway miatt, nem a Magisk miatt. Mivel ezek a kérések a WebView-ban mind HTTPS kérések lennének így cert ellenőrzés is kellene - ami nyilván "bukik", be se tölti, még egy TCP kapcsolat se épül fel, erre dobja a borzasztó félrevezető hibakódot hogy "ssl pinning".. Na, ezért írja a pinning hibát. A js ami az oldalon van ha nem tud betölteni bizonyos részeket akkor ezt a hibát dobja vissza, mindegy mi volt a gondja, mert annyira nincs kidolgozva a hibakezelés.

    Ezeket raktam whitelist-re hogy menjen a login page
    (mármint most, nem tom' a jövőben ugye mit patkolnak majd még bele..):
    app-measurement.com
    img.en25.com
    tags.tiqcdn.com
    dpm.demdex.net

    De a baj nem ez (mert ezzel lehetne élni), hanem hogy az AdAway-ben a whitelist funkció nem igazán működik stabilan.. erre elment pár órám most :D Úgy értem hiába teszed whitelist-re mégse megy, aztán egyszercsak egy teljes hosts újrageneráláskor megint jó.. de mire erre rájöttem.. viszont a felsorolt hosztok meg adblock szempontból valid hosztok, így ez egy erős kivétel lesz. Mindenki eldönti majd hogy hogy oldja meg, hogy whitelist-re teszi végleg vagy csak a login idejére. Energized-ban (ami most ugye nem megy, mármint a weboldal) ez végtelenül egyszerűen megy és jól.. mert konkrétan a hosts file-ból kiveszi ott és azonnal a script a megadott whitelist host-ot és kész. Valamiért az AdAway a whitelist-re tevés és az "apply"-ra nyomás után ezt nem mindig csinálja meg úgyhogy elment vele pár órám míg rájöttem mi van (a hostok megvoltak pillanatok alatt mert az AdAway-ben van DNS logolás meg megnéztem PCAPdroid-al a hálózati csomagokat is, innen jött ki végül, hogy az AdAway is ludas a whitelist dologgal.. de sajnos csak most lett ár időm megnézni tüzetesen.).

    Nem tudom volt-e értelme foglalkoznom vele egyáltalán de -ahogy mondtam- látszi, hogy ez NEM root, NEM Magisk probléma.

    @Mr Dini: emlékszel, írtam neked privátban, hogy vannak app-k amik trükköznek a DNS-el vagy ahhoz kapcsolódó "ellenőrzésekkel". Ez is egy ilyesmi dolog, ráadásul ez elég hanyagul van megírva.. Nem is értem hogy lehet egy webapp login page-n olyan tartalom amit adblocker blokkolhat..

Új hozzászólás Aktív témák