Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #637 üzenetére

    Na akkor az elejéről.

    1 A file felmásolásához nem kell Magisk modul.

    2 Root-al bármelyik értelmes file manager-el (pl. MiXPlorer, Solid, FX..) RW-re lehet mount-olni a /system-edet (amennyiben Android 9-en vagy vagy az alatt, GSMArena szerint Android 9 érhető el gyárilag, nyilván nem tudom milyen ROM-ról van szó) és oda és azt másolsz amit akarsz.

    3 Modul akkor kell, ha nem akarsz a /system-edhez nyúlni hanem "futás közben" akarod kicserélni vagy beszúrni a két file-odat

    4 A modult submit-elni akkor van értelme ha a munkádat meg akarod osztani a nagyérdeművel és a modult szeretnéd bent látni a Magisk Manager letöltéseiben.
    Egyéb esetben simán követed a leírást, megcsinálod a modult a megfelelő könytárstruktúrával és megfelelő update-binary-val (ami a module-installer.sh) és kitöltött modul.prop file-al (meg amit még akarsz.. mittudomén' customize.sh-val egy normális installer UI-hoz) és csinálsz belőle egy zip-et amit felteszel a készülékre és a Magisk Manager-ben betallózod a modulok listájában és telepíted, majd restart. Profit.

    Ha nem megy küldd el a két file-t és a pontos path-t hogy hova kell rakni és összedobom ha lesz időm.

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #641 üzenetére

    Ha a logban a modulod neve es a bind_mount ott van az jo, ott kellene latnod ahova a zip-ben tetted, nezd meg az md5 hash-et (vagy legalabb a nagysagat) a file-oknak.

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #643 üzenetére

    Szerintem nincs meg mit és hogy csinál a Magisk.

    A file-okat magát megtalálod a /data/adb/modules/[modulneve] könyvtárban attól függően hogy milyen könyvtárba tetted a zip-ben. A bind_mount miatt pedig oda lesz "injektálva" (bind_mount vagy ahogy ők hívják magic mount) ahova a zip-be tetted (/system, /vendor.. ahova rakattad vele..).

    Szóval ott keresd a file-t ahova a ZIP-el rakattad mert oda lesz mount-olva, de tárolva a /data/adb/modules/[modulneve]/system vagy akármi helyen lesz. Neked ez a lényeg. Nézd meg az md5 hash-ét hogy egyezik-e azzal ami a zip-ben van ha ellenőrizni akarod hogy tényleg odatetetted-e vele (vagy legalább a file nagyságát, ha az eredeti meg a tied eltér..).

    Az uninstall.sh-t neked nem kell használni mert nem fogsz módosítani semmit sehol, csak két file-t bind mount-olsz és kész. Valamit túlbonyolítasz magadban.

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #669 üzenetére

    Típusismeretem sajnos nincs, a problémád se tudom hogy mi egyáltalán, szóval nem tudom megmondani hogy a teljes könyvtárcserés módszer pl. nem-e okoz bootloop-ot vagy nem-e akasztja-e meg a boot-olás folyamatát teljesen. Csak saját felelősségre.

    Nos, igen, ez egy régi poszt, egy régi "template"-hez van még írva és amit említ az meg egy erősen custom megoldás: a Magisk alapból csak a /system, /vendor és /product partíciók tartalmával foglalkozik, csak ezek "módosítására" van előre megírt mód (nem csak a mount-olás a lényeg hanem a SEPolicy rule-ok pl..). Innentől lefelé csak az ötletelésem van a linkelt poszt alapján mert kipróbálni készüléken nem tudom (linux-on teszteltem csak).

    Szóval amivel próbálkozhatsz (ha nem akarod eleve módosítani a /odm-et.. nem lehet?) hogy megpróbálod a linkelt poszt módszerét használni az újabb Magiskban: a modul gyökerébe bemásolod mondjuk az odm könyvtárba a file-okat és csinálsz egy post-fs-data.sh file-t a modul gyökerében, majd ebbe egyesével beleteszed a file-okat amiket cserélni akarsz az alábbiak szerint (vagy a teljes könyvtárat..):

    #!/system/bin/sh
    mount -o bind $MODDIR/odm/[elérési út/file_amit_cserélnél] /odm/[elérési út/file_amit_cserélnél]
    ..és ezt a második sort ugye annyiszor és úgy átírva ahány file-t cserélni akarsz.
    Azért írtam hogy cserélni mert ez csak akkor megy ha a file egyébként létezik,
    különben hibát fog dobni hogy nem létezik a mount point.

    Egy másik megközelítés lehet a teljes könyvtár / partíció tartalmának lecserélése:
    #!/system/bin/sh
    mount -o bind $MODDIR/odm /odm
    ..csak ekkor a modulba a teljes, komplett és helyes tartalmú /odm tartalma bele kell kerüljön (az eredeti tartalom meg amit módosítottál).

    Ha nem is a helyes megoldás de hátha segít..

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #671 üzenetére

    Valami template-et használsz te is.. vagy honnan van összeollózva a modul? Nem értem miért.. se a common könyvtár és a komplett tartalma se a config.sh már vagy 2 éve nincs használatban de mindegy mert amúgy is rosszul volt kitöltve (pl. helytelen a MODID) meg látom a négy file-t amit be akartál húzatni vele - nincs értelme, a modul zip gyökerének system mappájában ha könyvtárhelyesen vannak a file-ok akkor magától megcsinálja a Magisk.. a guide-ban ott van a szükséges könyvtár- és filestruktúra, nem értem miért térsz el az official guide-tól. A post-fs-data.sh-ban is látom a kommenteket, az egy ezer éves template-ből való, talán azt használtad, valami régi 14.x vagy 15.x template-et. Annál már az is jobb ha a Zackptg5 félét használod de szerintem az is bőven ágyúval verébre.

    Aztán a log.. a modulban 4 db XML-t látok, a logban meg 168-at meg egy version.txt-t, valami nem kerek, a log szerintem nem akkorról van amikor a feltöltött modult tesztelted. A log-ban látszik hogy lefut a post-fs-data.sh script mert benne van hogy vowifi_p10: exec [post-fs-data.sh] és nincs hiba hogy ne tudta volna végrehajtani / futtatni a script-et de ez csak a Magisk log.. ez csak azt mutatja ami a Magisk-ra vonatkozik, az hogy mi futott le a post-fs-data.sh-n belül az a te dolgod. Ennél többet a dmesg vagy a logcat tudna mondani hogy valójában sikerült-e a mount bind. Ellenőrizd egy root-ot használni képes file manager-el hogy a file-ok a /odm-en tartalomra azok-e mint amit ott akarsz látni. Aztán megpróbálhatod kézzel mount-olni a file-okat hogy lásd van-e hibaüzenet: mondjuk sorban add ki a parancsokat amik a post-fs-data.sh-n belül vannak, például a BASE.XML-t valahogy így nézd meg (feltételezve hogy a modulod amúgy intallálva van):
    su
    mount -o bind /data/adb/modules/vowifi_p10/odm/hw_odm/BASE.xml /odm/hw_odm/BASE.xml
    Vagy futtasd le a teljes post-fs-data.sh file-t:
    su
    sh /data/adb/modules/vowifi_p10/post-fs-data.sh
    Aztán a hibaüzenetek (ha vannak) megmutathatják mi lehet a gond, ha van gond.
    Lehet a moutn ment de file-od tartalma rossz és azért nem megy amit akarsz.
    Ez amit csinálni akarsz egy teljesen custom valami, erre nincs a Magisk-ban beépített funkció, ezt neked kell megírnod / odareszelned ha egyáltalán lehet így.

    EROFS: csak gyors utánaolvasással mondom hogy módosítani közvetlen nem lehet. Mount-olod, kiszedsz mindent, átírod amit akarsz, mkfs.erofs-el meg csinálsz belőle új img-t és flash-eled. AUR-ban Arch-ra (nekem Manjaro-ra) van erofs-utils csomag, szóval nem elveszett dolog és nem kell feltétlen kézzel se forgatnod - de ez már vastagon nagyon nem a Magisk topik témája.

  • crok

    Topikgazda

    válasz p5quser #673 üzenetére

    (Igen, az Android szakmait meg az Android Alkalmazásokat is egyengetem, meg van még pár topik :D) De akkor legalább bebizonyosodott hogy a módszer maga telefonon is működik, végtére is a Magisk ugyanezt csinálja csak szabályok szerint, automatizálva (linux-on pl. rendszeresen használom ezt a módszert, ott ez sose volt probléma, ezért is gondoltam hogy tulképp' mennie kellene itt is, miért ne menne..?). Sok sikert a file-ok kutatásához, mostmár legalább nem nagy dolog egy-egy file csere kipróbálása :D

Új hozzászólás Aktív témák