Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricardo

    félisten

    Kínát sarokba szorítani, és rákényszeríteni a saját fejlesztésre nem biztos, hogy a legjobb ötlet.
    Elhozni a gyártást (hogy nehezebb legyen lenyúlni, és a fejlett gyártósorok se legyenek ott) egy dolog, de a tiltás kétélű fegyver, aminek rengeteg hátránya van, ami hosszabb távon visszaüthet.
    Elsőként, hogy Kína kezében is van pár ütőkártya, amknek kijátszásával komoly kellemetlenséget tud okozni. Ahogy írták is, Covid idején kiderült hogy az is káoszt tud okozni ha pár ellátási lánc akadozik. A teljes leállás (tiltás esetén)ennél sokkal nagyobb gond lenne.
    Másik gond, az információ. Ha szállítanak nekik, akkor nagyjából van rálátás /befolyás arra is hol tartanak. Ha ez megszűnik sokkal kevésbél lehet látni, kontrollálni a dolgokat.
    Harmadikként, pedig nem biztos hogy hosszabb távon nem üt vissza ez a tiltás. Most hátrányban vannak, de a muszáj nagy úr. Ha rákényszerítik őket a saját fejlesztésre, a mostaninál sokkal (!) nagyobb kapacitást (pénz, mérnökök.....) fognak ráfordítani, és előbb utóbb ledolgozzák a lemaradást.
    Naivitás azt hinni hogy nem kapnak modern technológiát, akkor maguk nem képesek megoldani. Csak idő kérdése.
    Ott vannak a világon minden szegletében a legjobb egyetemeken, és tanulnak. Majd hazamennek, és használják a tanultakat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák