Új hozzászólás Aktív témák

  • salaud

    aktív tag

    válasz ƵøŁĭ #64023 üzenetére

    DR.Web Security Space 12,5 Beta Gyorsteszt.

    Araknofóboknak nem ajánlott.

    Kezdjük ott, hogy höhö, egy ződ' háttéren pók az ikonja. Meg vannak benne modulok, amik neve úgy vagyon írva, hogy SpIDer Guard, meg SpIDer Gate, meg SpIDer Mail. Ezen túllépve viszont működik.

    Az elején telepítésnél kiválaszthatod, milyen modulokra van szükséged, a tűzfalat, ami nem SpIDer Wall, hanem simán Firewall, nem jelöli be telepítésre. Az Outlook beépülőt, ha nincs a gépedre telepítve (mármint az Outlook), kiszürkíti, nem jelölheted be. Gyorsan települ, rebootot kér.

    A telepített felület már Metro/Modern stílusú, viszonylag jól átlátható és esetünkben angol.
    Jó pár nyelven tud, de a magyar nincs közte. (Az előző Nortonról szóló írásom tárgyába belegondolva, lehet nem is baj. Lehet lenne benne pókőr, meg póklevél, meg pókkapu. Nem, nem Pók Apu, Pók Kapu.) ;)

    Telepítés után az óra melletti ikonja jelez, hogy nincs licenced, és azt mondja, a gép nem védett. Amint megnyitod a kezelőfelületet az viszont azt mondja, a gép védett. Elegánsan továbblépek.

    Már a felmásoláskor jelzi, hogy az egyik rar mintha nem lenne kóser, mondom neki hagyd a francba, és hagyja! Pedig Orosz!
    Kibontáskor jelez, de ki lehet bontani a fájlokat. Utána viszont rögtön ugrálni kezd a kis ablak, hogy ő valamit talált, manuális keresés közbe is dobálja fel szorgosan. A keresés lefut úgy 40 perc alatt, az ártalmatlanítás még fut. Ahogy elnézem, eltart még egy darabig, most fut az egész folyamat úgy 1:18 perce és kb 1/8-ánál tart. Hozzátenném, ha simán azt mondtam volna neki, hogy töröld a francba szerintem már kész lenne, de én a tisztítsd meg, vagy küld karanténba opcióra nyomtam ok-t, én marha. :W

    Van benne DR.Web Cloud (bezony!), Parental Controll, Ransomware Protection, meg SSL szűrés. Utóbbi alapesetben kikapcsolva, ami igen dicséretes és oda van mellé írva, hogy ha bekapcsolod, saját tanúsítványokat telepít és magadra vess. :C

    Memóriafogyasztását kicsit soknak tartom, inkább ~300 mint 200 Mb körül eszik, És így működés közben a cpu-al sem bánik takarékosan, de a rendszer használható mellette.

    Nem lett a szívem csücske, de nem tartom semmivel sem rosszabb választásnak mint a nortont így rövid tesztelés után. Már persze ha túllép a BETA állapoton. És nem rontják el.
    (A kaspersky-nél meg jobban bejön, annál számomra nagyságrendel gépkímélőbbnek (IS!) tűnik.)

    [ Szerkesztve ]

    A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Új hozzászólás Aktív témák