Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • convar

    csendes tag

    Sziasztok! Létezik-e a (világ)piacon jelenleg olyan kagyló kialakítású (tehát kinyitható kivitelű, és manuális billentyűkkel is felvértezve) okostelefon amelyben Android 7-nél frissebb Android van? Jelenleg, tehát amit újonnan is meg lehet venni legalább ebay-en, amazonon és hasonló helyeken, használtat nem szívesen vennék.

    Most egy Samsung Galaxy Folder 2-m van, de sajnos tegnap óta a benne üzemelő Android 7-tel már nem hajlandó a Wolt Futár App együttműködni :( Így aztán bármennyire megszerettem ezt a Folder 2-t, nincs más hátra mint előre, sajnos váltanom kell.

    És gondoltam próbálok most is futni vele egy kört itt, mert amúgy annyira szívesen maradnék továbbra is egy szétnyithatós kivitelnél.

    Én egyet amúgy elvileg találtam: CAT S22 Flip. Mi róla a véleményetek, mennyire lehetne ezzel futárkodni, tehát mennyire bírná el rendszeresen min. 3 alkalmazás, a futár app, a Waze és a telefon alk. használatát, meg esetleg címre várás közben pár közösségi oldal használatát, mint Telegram, Messenger, Facebook? Ahogy a Samsungnak, úgy ennek is csak ennyit kellene tudnia, de azt akkor már persze remélhetőleg zökkenőmentesen.

    Tudom, hardveresen nem éppen egy erőmű ez az S22 (és akkor még finoman fogalmaztam), dehát amúgy meg mégiscsak Android 11 döcög már rajta, így hát az Android 7 után akkor is komoly technológiai szintugrásnak mutatkozik számomra a dolog, ill. remélhetőleg ezzel megint kihúzok így akkor majd legalább 5 évet.

    Ill. nyilván ami égetően fontos kérdés, hogy mivel ezt a telót a Caterpillar eredetileg csak az észak-amerikai piacra szánta (méghozzá T-Mobile csomaggal), hogy vajon mennyire tudom majd magyarosítani a telefont, ill. mennyire lesz hajlandó elfogadni az én Digi-s SIM kártyámat, ami tavaly jún. 1. óta már a Vodafone hálózatát használja, csak hogy még bonyolultabb legyen a szitu. Na de a Folder 2-t meg csak a távol-keleti piacra szánták, aztán mégis, mivel Android ugye, első bekapcsoláskor pikk-pakk ki tudtam választani hozzá magyar nyelvet is. Meg a magyar SIM kártyákkal sem volt semmi baja. És mivel ebből az S22-ből is van nem egy "unlocked", vagyis kártyafüggetlen kártya megjelölésű az ebay-en és az amazonon is, így remélem megalapozottnak találjátok hogy minderre akkor tán csak van esély az S22 kapcsán is.

    Íme amúgy:
    [link]
    [link]

    Szóval mit gondoltok, működhet?

    De persze ahogy kezdtem is, ha van még más készülékjavaslatotok is, akkor csak tessék, nyitott fül (ill. szem) vagyok :)

    Amúgy milyen egyszerű is lehetne a dolog ha létezne már Samsung Galaxy Folder 3 is. De hát nem létezik :( (Igen, tudom, van viszont Samsung Galaxy Z Flip meg Z Fold.... ja, fél milláért. Menjenek a pi..)

    Előre is köszönök minden segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    válasz convar #186742 üzenetére

    "Létezik-e a (világ)piacon jelenleg olyan kagyló kialakítású (tehát kinyitható kivitelű, és manuális billentyűkkel is felvértezve) okostelefon amelyben Android 7-nél frissebb Android van?"

    Mivel semmiféle ajánlást nem kaptam, akkor ezt vegyem annak hogy nincs? :(

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    válasz Kbali #186746 üzenetére

    Köszi az infót. El is olvastam a hsz-t, amiben azt írja hogy szerinte összefüggésben lehet azzal hogy a telefon LTE hálózatot használ. De ezt nem lehetne vhogy kikapcsolni/átállítani? Hiszen elvileg a Samsungom is támogatta már ( [link] ), és azzal mégsem voltak ilyen problémák soha.

    Ha nagyon láma a kérdés elnézést, az csak azért lehet mert tényleg láma vagyok.

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    Sziasztok! Mivel a CAT S22 Flipről lemondtam (mivel Magyarban tényleg jó eséllyel pont mindenre jó csak telefonálásra nem, akkor nyilván inkább passzolom), ezért újra nekifutnék ha nem gond, és immár lemondok a kagyló kialakításról.

    - Árkategória. Minél olcsóbb.
    - Használt vagy új? Inkább új.
    - Hol vennéd meg? Magyarországon, és újonnan, gyártói garanciával.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú.
    - Mire használnád? futárkodás (Wolt/Foodora), Telegram, messenger, fb, hangrögzítő, telefonálás. Ill. továbbra is tulképpen az egyedüli konkrét elvárásom vele szemben, hogy bírja 3 alkalmazás, a futár app, a Waze és a telefon alk. egyidejű megnyitását/használatát, és persze remélhetőleg zökkenőmentesen.
    - Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Igen. Android.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Minél kisebb.

    Amúgy tegnap megint kinéztem egy telót: [Alcatel 1B (2022 aka 5031G)]

    Mit gondoltok, ez mennyiben felelne meg a fenti igényeknek? A legszimpibb amúgy az benne, hogy nem egy péklapát, csak 5,5 collos. (Pl. amivel még szemeztem az a Motorola belépő modellje, a Moto E13, de már az is olyan nagy :S) Meg persze az is hogy a Media Marktban már 35E-ért is van.

    Ill. konkrétan ez a benne ketyegő Android 11 Go edition? Lehetne erre pl. sima Facebook app-ot és sima Messengert is rakni vajon, vagy muszáj lenne akkor maradnom azok Lite verzióinál?

    Most is előre is köszönök minden ajánlást/választ/segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    válasz rasotamas #186842 üzenetére

    Autó, de csak hallgatnám hogy mit mond. (ahogy eddig is)

    Töltés nem zavar, egy futárnak ígyis-úgyis munkájának elválaszthatatlan része a powerbank használata is.

    Privátnak is, de melóidőn kívül nekem kb. arra kell egy telefon hogy aki akar fel tudjon hívni.

    [ Szerkesztve ]

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    válasz vacs #186843 üzenetére

    Rendben, akkor lemondtam az Alcatel 1B-ről is. Viszont akkor futnék egy harmadik kört is, most meg már ezzel a jelölttel:

    [Samsung Galaxy XCover 5]

    Ez is csak 5,3 collos, normális, nem go-s android 11-el ami egészen android 13-ig frissíthető, és 4 giga RAM. És használtan egy kecskeméti telefonboltban megkapnám 50ért (újonnan 80 körül indul most, de most nagyon számítana az a mínusz 30000 ft is). Ha azt mondjátok hogy ez sem tudja azt megugorni hogy egyszerre három appot működtessen normálisan (tehát a Wolt futárappot, a Waze-t és a telefont) akkor.... ááá semmi :D

    Mindenesetre ha erre már nem kapok olyan választ ami lebeszélne róla akkor ezt holnap délelőtt 10 után megveszem.

    Amúgy egy hátránya biztos lesz tudom, legalábbis a [mobilarénás tesztje] alapján: hogy lassú a helymeghatározása. De ez már az eddigi telefonomnál is így volt hogy folyton vissza kellett fordulnom a címekért, szóval már megszoktam :D

    [ Szerkesztve ]

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

  • convar

    csendes tag

    válasz vacs #186929 üzenetére

    Te vagy az első akitől végre konkrét ajánlást is kaptam, köszönöm. Félreértés ne essék: ezzel nem azt mondom hogy segítséget se kaptam eddig, de kaptam, nagyon is, ezért is tudtam végül kikötni az eredetileg még erősen szivárványos álmaim után (tehát hogy 5 év után ismét sikerül egy androidos kagyló telefont találnom ill. vennem) egy végül is szerintem minden szempontból megfelelő kompromisszumos megoldásnál.

    Nekem hidd el az a52s sem lett volna jó, mert az is péklapát. Viszont nekem a munkám miatt fontos hogy egy kézzel is könnyen és hatékonyan tudjam használni, mert a másikban szinte mindig van valami, hol a melegen tartó táska, hol a cigi, hol meg a kocsi kormány :D

    Tehát igen, megvettem az xcovery 5-öt. És végül "csak" 45 ért, mert ötezret azért csak lealkudtam belőle :D És akkor ez így végül is csak egy tízessel lett több mintha e13-at vagy alcatelt vettem volna, és azoknál ez azért mégis csak egy komolyabb telefon.

    Mellesleg már most android 13 van rajta, 5.1 One UI verzió, javítási szint idén április 1. (Még tegnap is frissült valamiben/valahogy a rendszere, de pontosan nem tudom miben annyira azért nem figyeltem :D) És ez nekem azért is fontos illetve azért is volt perdöntő például az alcatellel szemben, mert így nagyon remélem hogy most legalább pár évig megint megkímél majd a Wolt az android frissítgetős maceráitól :D

    Viszont én megmondom őszintén hiába 7-ről ugrottam fel most egészen 13-as androidra, valahogy mégsem érzem akkora technológiai ugrásnak, sőt van egy két dolog amiben úgy érzem hogy inkább visszafejlődés tapasztalható. Például a hetes droidban a hang/rezgés/néma üzemmódok között nagyon könnyen, egyetlen gombnyomással tudtam váltani, mivel alapból volt gyorsgombja az értesítési felület felett. Ennél a 13-asnál meg még csak beállítani sem tudom. Egyedül egy Ne zavarjanak gombot tudtam, de az azért ugye mégsem ugyanaz.

    Na meg van még egy kis problémám: hát a költözés. De ez itt már nagyon off lenne, majd inkább megkérdezem a megfelelő topikjában.

    Amúgy a gps-e 1 nap után tényleg egy kissé lassúnak tűnt, de mindegy, valamit valamiért, tudtam hogy 50 alatt úgysem tudom majd megvenni "A" tökéletes telefont :)

    Mégegyszer utólag is köszönök minden választ.

    [ Szerkesztve ]

    Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

Új hozzászólás Aktív témák