Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hobbbyt

    őstag

    Sziasztok!

    Egy Galaxy S10 utódját keresem. Ártól ás gyártótól függetlenül, létezik olyan telefon ami.. :

    - Szinte mindenben előre lépés, vagy legalább nem visszalépés. (oké, elfogadtam, hogy 3,5 Jack már nem lesz)
    - Kijelző technológiában ÉS PPI-ben nem visszalépés
    - Közel azonos méretű
    - Lekerített kijelző szélű
    - IP védett
    ..?

    Nézegettem az S20-at, de egyrészt már nem igen kapható újonan, másrészt úgy érzem valami aktuálisra kéne cserélni, hogy újabb 4-5 évre elégedett tudjak lenni. (ha az S10 aksija, mikrofonja és hangszórói nem döglődnének már, most sem gondolkoznék a cserén)

    Esetleg a beharangozott telók között van amire érdemes lenne várnom?

    :R

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Viktor0610 #182017 üzenetére

    Hát ez bizony elég szomorú... :(

    #182018ggeleven: Még 500 PPI-re csökkentett szűréssel is csak az öregecske S20 és a kicsit kevésbé öregecske (hú de régen hallottam ezt a nevet) Meizu 18s van. Nem szeretem a nagy telefonokat, S10-nél nagyobb nem kell. (+- pár mm persze belefér, de ennyi)

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz ggeleven #182020 üzenetére

    Ez azért nagyon szomorú, mert az S10 előtt egy S6 Edgém volt.. 2015-ben már volt 150mm alatti 577 PPI-s OLED kijelzős telefon, most 2023 végén meg nincs.. :D 2015-ös 577 PPI-ről 2023-ra eljutottunk a 425 PPI-ig. Most csak nekem jutott eszembe "A hülyék paradicsoma" című klasszikus? :D
    Bahh.. Mindegy. A mérettel hamarabb kötök kompromisszumot, mint a kijelzővel, hisz legalább nagyobb aksit is kapok cserébe. Azt hiszem megvárom a 2024-es kört, hátha.. :C

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    Sziasztok,

    Viszonylag képben vagyok az aktuális kínálattal, de hátha ti tudtok olyan közeljövőben megjelenő telefonról ami esetleg szóba jöhetne majd.

    - Árkategória - Bármennyi
    - Használt vagy új? -
    - Hol vennéd meg? -
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel. Hosszú távra, a legjobbat.
    - Mire használnád? Fényképezés, zene hallgatás, dokumentálás, emailezés, bkv bérlet stb.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - Android párti vagyok, de már olyan rég keresem az S10 utódját, hogy lassan leszarom, csak legyen.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Galaxy S10 +- pár mm maximum, kissebb lehet.

    Akárhogy nézem, egyedül az iPhone 15 pro az ami ebben a méretben tényleg csúcs. A közeljövőben várható ebben a méretben olyan Androidos teló ami kamerában, kijelzőben képes reális ellenfele lenni?
    :R

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Füleske #184575 üzenetére

    Gyenge kijelző felbontás és vacak kamera, plusz úgy néznek ki mint egy iPhone.
    Az s21-22-23-24-et már abszolút nem tudom csúcs telónak tekinteni, sajnos lecsúsztak a ranglétrán. A Samsung az Ultra javára elsorvasztotta őket.

    [ Szerkesztve ]

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Viktor0610 #184580 üzenetére

    Kérlek cáfold meg a tényeket.
    S2-S4-S6-S10 után nekem fáj a legjobban, hogy nem tudom folytatni a sort.
    Kézben fogva az S23 kijelzője nem adta azt az érzést amit az S6 óta az S10-ig megkaptam a szériától (az S20 is tudja, csak olyanom nem volt). Azt, hogy a kijelző egy homogén felületnek hat. Semmi pixel háló, semmi rece, semmi él. A magas DPI egy erős selling pointja volt, hisz napi 2-3 órát bámulom, mi ha nem a kijelző az egyik legfontosabb.
    Kamerában meg már 3 éve használják ugyan azt a vackot. Millió tesztet olvastam, néztem.. a saját véleményem is az a látott képekről, hogy ez 3 éve se volt igazán jó, tavaly már kifejezetten kevés volt, idén pedig.. hát na. Gáz.
    A családban nagyon sok iPhone sima, pro stb. vannak, azok kijelzőjét is kevésnek látom, de kevésbé kevés mint az s22-s23-s24. Kamerában meg ugye élvonalbeliek. De az iOS-t nem kivánom.
    Esetleg a Xiaomi 14? Az érkezik magyarországra? Egyelőre ígéretesnek tűnik.

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Ájvé #184588 üzenetére

    Holnap megpróbálom érzékeltetni, hogy mire gondolok.
    Sajnos csak egy öregecske 16mpx-eles DSLR-el tudom megpróbálmi, így erősen kérdéses a végeredmény.
    iPhone 15 van közvetlen a házban, így az S10-et mellé téve eléggé egyértelmű a dolog élőben. Ez tipikusan az a dolog amit látni kell, ha az ember ezt nem látja akkor hiába mondom, hogy mit kell látni. Egy született vaknak se lehet színekről mesélni (nem pejoratív értelemben).
    Egyszerűen a homogén színek sokkal homogénebbek az s10-en, a betűk rajzolata szebb, élesebb, kontúrosabb, mintha lézernyomtatva lenne. Az iPhone ugyan a ~460 DPI-vel jobb mint az S23, de ugyan akkora betűméretnél már ez is sokkal kevésbé kontúros, kevésbé finomak a homogén színek.. egymás mellé téve a kettőt nagyon látszik az eltérés.
    Ez a 300ppi egy urban legend, mert a szem felbontó képessége szög per pixelben mérhető. Persze a 300ppi is lehet tökéletes mondjuk 60 centiről, de én inkább ~20 centi körül szoktam tartani magam előtt a telefont. Meg ugye ha nem látható a 425 és 500dpi között a különbség, akkor a valóban csúcs telefonok miért mind rendre 500 fölötti dpi-vel operálnak? A Sony meg 640-el igazi csúcstartó. Az s24+ is megkapta a nagyobb DPI-t ugye.. tehat itt elvekről is szó van. A 424 dpi az középkategóriás érték.

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Füleske #184611 üzenetére

    Ez nálam pont nem szempont, mert nem játszok a telefonon. Semmi olyat nem csinálok rajta amihez a fele teljesítmény is ne lenne legalább 3x több mint kéne. Az S10 is bőven elég erős arra amire használok egy telefont.

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz Ájvé #184615 üzenetére

    Ezek azért elég erősen marketing szövegek egy olyan vezetőtől aki erőszakkal nyomta le a képzeteit a világon, minden előnyével és hátrányaval együtt. Az Apple sem véletlenül lépett feljebb a Retina Display-ről és mivel a feljebb lépés látható képminőségbeli javulást hozott, így a 300-326ppi-s "nem látod a pixeleket" tézis meg is dőlt már akkor.

    Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy az OLED kijelzők Pentile/Diamond stb. subpixel elrendezést használnak, nem a hagyományos RGB-t, ami a valóságban ugye azt jelenti, 1 pixel önmagában nem értelmezhető, így a hagyomanyos DPI/PPI sem igaz az OLED-ekre. Ezt a subpixel elrendezést mosta el a samsung a magas DPI-vel.
    Én mindig ugyan arról beszélek most is meg korábban is. Ezt nyomdászatban direkt színnel hívják, mikor nem a papíron van kikevere a szín a 3+1 alapszínből, hanem maga a festék van kikeverve, így homég színt kapva a papíron. Az S10 ebben sokkal jobb, a magas DPI ebben segít, hogy a színek sokkal homogénebbek, annak ellenére, hogy itt 3 színből van keverve. Ahogy csökken a DPI, ez a homogenitás is csökken, elkezd törvényszerűen "zajossabb" lenni a szín.
    Nem direkben látom a pixel hálót meg a pixeleket, hanem azt látom és az zavar, hogy egy kevert szín kevésbé homogén. Ezt nehéz elmagyarázni annak aki erre nem fogékony.

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák