Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    válasz Rowon #147345 üzenetére

    Egy kis update, kicseréltem végül egy Arctic P14-re, mert nem bírtam hallgatni. Eladhattam volna, de így feltenni, hogy terhelésnél hangja van, meg megint másikat keresni, inkább le a warranty matricával, mert a belseje azért valóban jól sikerült.

    Ilyen lett: Táp ventilátor csere - PROHARDVER! Hozzászólások

    Ez az Aris Mpitziopoulos biztos nagy szakértő meg minden, de felmerül az emberben mennyire tesz a gyártók kedvére vagy mennyire felületes, ha hangokról van szó.

    Erre azt írni, hogy:
    - quiet operation
    - the average noise output is low. Only the be quiet! offering performs better in this regard.
    - Tthe fan speed profile is relaxed even under stressful conditions. The highly efficient platform helps with this, since it keeps thermal loads low.
    - at normal operating temperatures, close to 30 degrees Celsius, the PSU will be dead silent with up to 300W loads, and you will barely hear its fan spinning at up to 475W. It exceeds 30 dBA at loads that are more than 550W, but it doesn't go above 35 dBA in any case.

    Ebből annyi igaz, hogy hybrid mode-ban tényleg nincs hangja, addig amíg nem játszol, tesztelsz. Egy sima Unigine tesztnél (bőven 400W alatt) el kezd tekerni a venti, berregő, idegesítő hangon.

    7 db ház venti + 2 AIO + kisebb VGA coil whine mellett elég gáz, hogy ez csinálja a legnagyobb zajt. Szóval ez a 475 W-ig alig hallani oltári kamu vagy a fickó süket. És azért kapcsol be a venti ilyen erőteljesen, mert a hybrid módban el kezd melegedni a táp és mikor kap egy nagyobb terhelést, akkor kénytelen magasabb fokozatba kapcsolni, gondolom a hőszenzor miatt. Ha viszont kikapcsolod a hybrid módot, akkor meg eleve berreg alapjáraton is.

    Ennek a 2000 Ft-os P14-nek kb. semmi hangja, megy a hybrid mód is valami nagyon alacsony fordulaton és nem melegszik, tök hideget fúj ki zéró hang mellett.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák