Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz Neurotoxin #55 üzenetére

    Hááátt... én is hibridet szerettem volna, avagy szeretnék... de talán egyre kevésbé. :DDD Érdemben drágábbak, a mild hibridnél kb. 0 a hozadék, a tölthetők meg még attól is jóval drágábbak, és talán az életben nem hozzák be az árukat, csak talán valami nagyon hülye peremfeltétel-rendszer esetében, ami nálam valószínűleg nem teljesülne.

    Nekünk ráadásul leginkább 7 személyes autó kellene. Az egyterűekért nagyon nem vagyok oda, de pl. az S-Maxot sokan dicsérték. Hibridben talán 18 millió körül volt korábban. A Kodiaq talán még drágább. Néztem Nissan X-Trailt, meg Kia Sorentót - ezek már jobban tetszettek, de pl. a Sorento rendesen felszerelve 23 milla körül volt. :( A Ssangyong Rexton, ami nekem nem annyira szimpi, 7 üléses változatban, jól felszerelve meg már megint csak majdnem 20 millió.

    A német prémiumoknak vannak valóban nagy dömperei, 5 méter körüli/fölötti hosszal, amit a 7 ülés mellé megkíván a csomagtér (a többinél, még 4,8-4,9 méteres hossznál is 250-300 liter körüli csomagtér marad maximum, ami konkrétan nevetséges). Ilyen az Audio Q7, a BMW X7, és Mercedes GLE, de (még) inkább a GLS. Ééés - nekem pláne bónusznak -, a Magyarországon újabban elvben nem forgalmazott, és most már talán nem is gyártott Mazda CX-9. (Azért itthon is van pár eladó példány.)

    Elektromosban pedig (általam ismerten) csak a Model X-ben van 7 személyes. Vagyis hát van az S-ben is, de az konkrétan gáz, egy az egyben a csomagtartóBA, menetiránynak háttal van betéve 2 ~"gyerekülés", amik talán egy síkban vannak a padlóval. A Model Y-nak meg elvben van 7 személyes változata, de Európában nem elérhető :( (mondjuk azt amúgy is sokan szapulták, hogy 7 személyesnek túl szűk).

    Egész olcsóért is van már amúgy i3, kicsit meg is lepődtem rajta. Mondjuk valószínűleg inkább egy Model 3-ra spórolnék helyette, mert azért az jóval jobb. (Persze sokkal drágább is, szóval racionálisan nem feltétlenül éri meg, pláne ha szűk a keret.) Aukciós oldalakon már simán lehet venni 10 milla alatt Model 3-at (talán már 9 alatt is vannak elfogadhatóak), ami az itthoni használtpiacon (hahu) még nem bevett szokás.

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák