Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz lesaux #1354 üzenetére

    én annak idején azért nem nyitottam a cib-nél számlát, mert olykor-olykor kaptam nagyobb dolláröszegeket a számlámra, és a cib nagyon rosszul váltott. hihetetlen, de váltás szempontjából az otp a legnormálisabb bank, ott a legkisebb a marzs, a vételi és eladási devizaárfolyam közti különbség.

    ------------------

    a kártyás fizetések pedig a következőképpen zajlanak :

    A Visa dolláralapú elszámolást alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a vilgon bárhol, bármit vásárolsz, a számládtól eltérő devizanemben, azt a Visa a saját napi árfolyamán (ami azért tisztességes) dollárra konvertálja, és pár nappal később a bankod ezt konvertálja forinttá, és könyveli el a számládon. (általában a bank váltása sokkal kevésbé tisztességes). tehát, ha nem az usában, v. itthon vásárolsz, akkor kétszeres konverzió történik.

    A Mastercard vegyes elszámolást alkalmaz. ha az euró-övezetben fizetsz, akkor euró-elszámolású, az eredeti euróösszeget konvertálja a bankod forintra, deviza-vételi árfolyamon. Ha euró-övezeten kívül vásárolsz, akkor dollár-elszámolású, kétszeres konverziójú, azaz dollárra konvertálják, majd azt forintra, mint a visa esetében.


    Luciferc : igen, szerintem is így van, ahogy mondod.
    lehet, hogy Lesaux kollega jobban járt volna egy GBP-számlával a sportingbetnél...

    [Szerkesztve]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák