Új hozzászólás Aktív témák

  • Brumi

    senior tag

    válasz b@ndi #221 üzenetére

    Van egy két tévedés abban amit leírtál, de egy percig sem akarlak kioktatni. Szóval kezdjük a pénzpiaci alapoknál: nemcsak DKJ-ba fektet, hanem rendes kötvényekbe csak be kell tartani a durationre vonatkozó szabályokat.
    A dkj piaca nem illikvid, bármikor el lehet adni és azonnal megkapod a pénzt. A papírt maga vásárolja vissza, erre garancia van. A névérték valóban 10K.
    A bef. jegy esetében sem spórolod meg az értékpapír számla vezetési díját és a tranzakciós költségeket. Ha mégsincs feltüntetve tranzakciós díj, akkor azt már tartalmazza az alapkezelési díj, melyet a hozam kiszámításakor figylembe vesznek. Például IEB-nél az állampapíroknak ''nincs'' tranzakciós díja, mivel azt az eladási és a vételi árfolyam már magában foglalja.
    És egy fontos dolog: ha bármilyen értékpapírt veszel, legyen az DKJ, MÁK, Bef jegy, vagy részvény, akkor azt értékpapírszámlára kell tenni, aminek külön díja van. Ha nincs számlavezetési díj valahol, akkor a számlán tartott értékpapírok után kell letétkezelési díjat fizetni.

    http://www.flickr.com/photos/brumi/

Új hozzászólás Aktív témák