Új hozzászólás Aktív témák

  • SzekeresPeti

    tag

    válasz kovisoft #31974 üzenetére

    Igen, de kérdés, hogy lesz-e még akkor 3%-os, vagy jobb kamatprémiummal megáldott bónusz paper, amire cserélhetem a prémiumot? Persze sokféle lehetőséget fel lehet sorolni, itt most a lényeg, hogy érveket soroljunk a bónusz és a prémium mellett, ill. ellen, és megsaccoljuk, hogy melyikkel van nagyobb esély többet nyerni..

    Megtakarításom 2/3-a jelenleg 10 éves bónuszban van 3% kamatprémiummal. Arra spekulálok, hogy az államnak lassan fel kell húznia az alapkamatokat, mert sokáig így nem maradhat.

    https://kiszamolo.hu/ingyenpenz-kockazatok-es-mellekhatasok/

    Ha pedig ez megtörténik, gondolom visszaállítják a korábbi kamatprémiumokat, ami eredetileg a PMÁPnak volt magasabban, s nem a bónusznak, most meg ugyebár fordítva van. Ha ez megtörténik, a tízéves bónusz a 3%-ával plusz a DKJ emelt hozamával igazi aranybánya lesz, amiben jó sokáig benne is lehet ülni.

    Tudom, van egy pár aggasztó lehetőség a spekulációm ellen:

    Az alapkamat lent marad, az infláció meg a mostani helyén, vagy még tovább nő. Mielőtt végleg elegem lesz a veszteséges papírból, és kiszállásra határozom el magam, az 1%-os büntit jól felemelik, én meg jó sokat vesztek.

    De mennyivel érzitek ezt esélyesebbnek, mint a fentebbi lehetőséget? Illetve van e még olyan tényező, amit nem vettem figyelembe?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák