Új hozzászólás Aktív témák

  • 123xyz

    tag

    válasz Tapsi #54977 üzenetére

    Nyilván rövid és tömör válasz az, hogy ne kössön senki nyugdíjbiztosítást, de valaki el tudná nekem esetleg magyarázni, egy abszolút laikusnak, hogy miért jön ennyi negatív reakció erre a biztosításra? Linket is szívesen fogadok, ha alaposan (szájbarágósan) leírják, miért nem ajánlott. (Elolvastam amúgy a topik összefoglaló végén a kapcsolódó szakaszt természetesen, de sokkal nem lettem vele előrébb.)

    Olyan szinten vagyok egyébként érintett a témában, hogy nekem is ezt javasolták (OVB), de még csak ott tartok, hogy fel akartam térképezni, milyen lehetőségek vannak, nem fogadtam még el semmit mert próbálok utánajárni a dolgoknak, hogy megfontolt döntést tudjak hozni (azért is vagyok itt). Az elhatározás megvan, hogy 30 évesen el kéne már kezdeni nyugdíjra spórolni, tavaly óta szerencsére a lehetőség is adott (életkörülmények, fizetés). :)

    Tegyük fel, hogy megélem a nyugdíjas kort, ez esetben azzal tulajdonképpen nincs bajom, hogy egészen addig nem férek hozzá a pénzhez. Gyakorlatilag így (jelen állás szerint) kb 35 éves távlatban kell gondolkodnom (persze feltételezhetjük azt is, hogy addigra kitolódik majd a korhatár, de nyilván rohadt sok időről van szó és addig még rengeteg dolog történhet). Egy Signal biztosítást ismertettek, és a számolás alapján havi 15 ezer forinttal kezdve a 35 év alatt 5%-os éves díjemeléssel és 6%-os hozammal számolva az összesen befizetett kb 15,5 M hufból lenne a végére 36,5 M huf. Szóval ez miért rossz nekem? A gyakorlatban talán nem jönne össze ennyi pénz, csak papíron van így? Esetleg milyen szempontból jobb az ÖNYP, ott hasonló mértékű befizetett pénzből mit lehet kihozni a végére és mekkora kockázattal?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák