Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz sajtos365 #59837 üzenetére

    Még egy érdekesség hozzá:

    Novemberben formailag megváltozott az Államkincstár által kiállított számlakivonat. A decemberben kiadott, novemberre szóló volt az első az új formában. Az valószínűleg nem jutott eszükbe, hogy ennek hatása lehet az MNB-s egyenlegközlésre is, ami miatt az MNB nyilvántartása szerint sem pénzem, sem értékpapírom nem volt novemberben az Államkincstári számlámon. Most ha csak ezeket a dokumentumokat nézem, azt látom, hogy az Államkincstár elsikkasztotta a náluk tartott megtakarításaimat, az MNB-nek meg nem tűnik fel (nyilván csak technikai hiba a MÁK-nál, de joggal lenne beszarva, aki eddig ezekre alapozott, és most azt látja a legmagasabb szinten, hogy eltűnt a pénze).

    Korábban annyit azért feltételeztünk, hogy a magyar kibocsátású értékpapírokat, amik a KELER-en keresztül követni tudnának, azt azért ellenőrzi az MNB, de még azt sem. A befektetési szolgáltatók azt írnak a kivonatokba, amit akarnak, az ügyfélen múlik, hogy észrevesz-e hibákat, és jelzi-e ezt a felügyeletnek.

    Ezt én most jeleztem a lekérdező oldalon (be lehet kattintani kilépés után, hogy nincs rendben a kivonat), de nem tudom, mit kezdenek vele. Lehet, hogy ők semmit, hanem olvasás nélkül továbbküldik az jelzést az Államkincstárnak.

    Akit érdekel, megnézheti a saját kincstári számlájával, szerintem nem csak az enyémet rontották el, hanem mindenkiét "kisöpörték".

Új hozzászólás Aktív témák