Új hozzászólás Aktív témák

  • Hörmann

    tag

    válasz Hörmann #801 üzenetére

    Óriási léptékben nőtt a feltörekvő piacok eladósodása
    2006. március 8. 10:47

    MNO
    Hatalmas léptékben nőtt a feltörekvő piacok eladósodása 2005 harmadik negyedévében – írja az egyik svájci székhelyű pénzügyi intézet legutóbbi jelentésében. Úgy vélik, a feltörekvő gazdaságok – a többi között hazánk is – nagy megrázkódtatásokra számíthatnak a közeljövőben.

    Az egyik svájci székhelyű pénzügyi intézet szerint a feltörekvő gazdaságok – köztük Magyarországot is – a közeljövőben nagy megrázkódtatásokra számíthatnak.

    Hatalmas léptékben nőtt a feltörekvő piacok eladósodása 2005 harmadik negyedévében. Elképzelhető, hogy megérett az idő arra, hogy jelentős kiigazításon essék át a piac – figyelmeztetett a baseli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankja a legutóbbi jelentésében.

    Ennek okai, hogy egyrészt nagyon nyomottak a kamatok, másrészt igen jelentős a pénzfelesleg a piacon. A jelentés szerint a befektetők lehet, hogy alulértékelték az országok rizikóját.

    Az elemzők attól tartanak, hogy Észak-Amerikában, Európában és hamarosan Japánban is nő a kamatláb, így felszippanthatják a világ pénzpiacán lévő fölösleget. A JP Morgan szerint a fordulat akár ebben az évben is megtörténhet.

    ''Ezer új útról álmodtam... Felébredtem, és a régin találtam magam.''

Új hozzászólás Aktív témák