Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz Ra3 #4014 üzenetére

    a lejtmenet közbeni esetleges hullámzással alig pár százalékot csíphetsz el, míg ha nem erre vársz, hanem egy másik alapba rakod a pénzed, biztosra emelkedik a tőkéd értéke.

    ugye erre szokás alkalmazni a stoploss-t. a tőzsdén részvényeknél szokás használni, de befalapoknál is érdemes sztem, elvégre pl. ha a CS brazl b-t nem adom el, akkor már -15% körül járnék + a dollár gyengülése (ellenben -5%-nál eladtam).

    egyébként olvastam egy cikket arról, hogy ha a stoplosst vki nem lépte meg, akkor mit csináljon. mondjuk ez inkább azoknak szólt, akik képben vannak. ez is inkább részvényeknél érvényes mint befalapoknál.
    először csak a tőke felét kell kivonni a veszteséges alapból, és azt át kell rakni egy emelkedő alapba. ezzel ugye diverzifikáljuk a portfoliót, tehát így egy esetleges esés/emelkedés csak a tőke felét érinti. ha a gyengélkedő alap tovább esik, akkor az ottani tőke 50%-át megint kivonjuk és átrakjuk egy nagy valószínűséggel emelkedő alapba. és így tovább. így ha az eddig eső befalap hirtelen feltámadna, akkor sincs gond, bár ennek a te helyzetedben kb. 1% esélyt adok.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák