Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    aktív tag

    válasz mgoogyi #85038 üzenetére

    :R

    mennyi a "nem túl nagy turnover" ?

    szerintem óhatatlan, hogy egy metódus turnovere (joval) nagyobb legyen, mint a metodus/faktor nelkülié

    MSCI World Index (USD) -é 2.31
    MSCI Emerging Markets -é 5.59

    XDEV az MSCI World Enhanced Value Index (USD) -re megy, ezé 14.85 !

    5MVL követi MSCI Emerging Markets Select Value Factor
    Focus Index (USD) indexet, ezé 39.72 !

  • ngaba

    aktív tag

    válasz mgoogyi #85038 üzenetére

    Köszi.
    Ezt a turnover ratiot most hallottam először, de utánanézve én is pont az alacsony turnovert várom el. :)
    Számomra az ideális etf olyan, hogy összeállítanak 500-1000 részvényt ilyen Szalma Csaba szerű emberek úgy, hogy minden szempontból elég diverzifikált legyen: földrajzilag, ágazatilag, és morning-star mátrixilag (small cap - large cap, value - growth stb.), aztán ha kitalálták ezt a részvénycsomagot, akkor utána "úgy hagyni", minél ritkábban rebalansz / portfólióvariálás, meg minden szempontból a költséghatékonyság legyen szem előtt tartva. Igazából ez is valami world etf-szerű eredményt hozna szerintem. Igazából én régebben azt hittem, hogy ilyen egy tipikus etf. Kicsit csalódtam, amikor justetf-en láttam, hogy van "száz" sp500 indexkövető, és olyasmi nem nagyon van, amit fent vázoltam (épp a sztárolt jpgl is valami hasonló).

    Kérek majd jogdíjat az ötletért, de valami olyan "közösségi bróker" tök jó lenne, hogy én kattingathatom össze, hogy melyik 200 részvényből rakjanak nekem össze egy pakkot, és mittudomén a közösségi bróker sokezer ilyen kérést "összefésülve" meg tudja nekem csinálni olcsón.

    Persze kérdés, hogy ennek mi értelme van, ha így is valami indexkövetőhöz hasonló eredményt érek el: A döntési szabadság, hogy konkrétan mit veszek. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák