Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Zwodkassy #12025 üzenetére

    Miért nem az? A "normálisabb" kétlemezes Synology-k amik úgy meg is érik, mert van benne 256-512 MB memória (2019-2020 táján egy vicc szerintem, de mindegy) hogy ne fagyjon le az az "OS" ami rajta van, azok 70-90 ezer forint környékén vannak, ami szerintem kicsit sok pénz 2 merevlemez kezeléséért, azt semmi másra nem jó egy ilyen NAS ilyen kevés memóriával szinte, max. talán még egy VPN szervert tudsz rá rakni, vagy valami kisebb memóriát igénylő csomagot. Ha ezt a pénzt kicsit kitoldod építesz egy Pentium-os mini PC-t 4-8 GB memóriával, amivel meg tudod oldani ugyan ezt kb. hasonló fogyasztással, igaz lehet hogy hardveres NAT nem lesz (már ha Synlogy-nál az olcsóbb modellekben egyáltalán az van), de használtan egy szerver RAID vezérlő sem drága, szóval még mindig jobban megéri szerintem egy olcsóbb PC erre a feladatra, mert vele együtt több feladatra is használható, valamint bővíthetőbb, de ezt max. eladni tudod meg újat venni helyette, ha mondjuk több lemez kell, vagy hasonló.
    Annyi hogy ugye nyilván egyszerű usereknek könnyebb megvenni a drága szart és 2-3 kattintással megoldani a dolgot, meg ugye egyszerű emberek csak azt látják, hogy olcsóbb mint egy 10-20 ezerrel drágább PC, csak azt nem látják át, egyiket mire lehet használni, a másikat mire és melyik mennyire skálázható, legalább is szerintem, de ha nem így látod, érdekel a véleményed.

    #12026 hackeeeee: De konkrétan mi az elképzelés, illetve mi volt az elképzelés mondjuk egy Syno-val, mert én azt nem ismerem, annak az ismeretében meg nem tudok mit hozzáfűzni, kevés az ac-s tudása a hAP ac2-nek, vagy nem fedi le teljesen a területet, vagy csak a hap ac2-t akarod tehermentesíteni? Mert utóbbi esetén szerintem felesleges ezen gondolkozni, 4 magos cpu és 128/256 MB memória elég mindkét feladatra, bár kérdés mennyi más feladatot lát el, viszont ha a WiFi hatótávját, esetleg sebességét akarod növelni, akkor ne cAP ac-t nézz, mert az 4 RJ45 és USB híján kb. ugyan olyan, mint egy ac2, inkább egy wAP ac-t néz, annak jobb a kimeneti teljesítménye, illetve sebességben is többet tud, van hardveraprón is használtan még talán, ha viszont újonnan vennél, akkor vigyázz, mert megjelent egy "újabb kiadása", ami ugyan olyan mint egy cAP ac, gyengébb a WiFi teljesítmény, meg kevesebb az antenna és így az elérhető sebesség is, gyakorlatilag a plusz porton kívül egy downgrade történt.

Új hozzászólás Aktív témák