Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz Mercutio_ #1058 üzenetére

    Annyira garantáltan piacképes, hogy a Panasonic is teljesen feladta mára ezt a vonalat. A GM sorozat baromi régóta nem frissült már és semmi jele, hogy fog még valaha, a G-osztály már teljesen máshol tart méretben, tudásban, szerepben is, mint a G3 volt anno. A Panasonic úgy általában véve a rangefinder vonalat is leredukálta egyetlen GX9-re, amiben összevonta a GX8 és a GX80-at (az üzleti életben ezt hívják racionalizálásnak és pont a piaci igény hiánya motiválja). Ezzel szemben ott a G80/G90, G9, GH5, GH5s, G9 és már a Full Frame vázaik is amik nagyon nem ezt a zsebredugós igényt elégítik ki.

    Az Olympus esetén is beleállni látszik a földbe a PEN vonal, ott is az OM-D fogy sokkal jobban. A két gyártó együttvéve pedig a piacon nem tesz ki 10%-ot sem.

    Tényleg nem akarok senkit bántani, de egy évtizede megy ez a "majd az emberek felismerik milyen jó dolog az apró-pici-cuki-zsebredugós MILC és akkor majd akkorát robban a piac, hogy ihaj" álmodozás, de nem erre megy a világ. Én is bánom, mert én is ezt kedvelném. Nekem sem Panasonic G80 lenne az MFT vázam, ha a nyomorult gyártó tényleg megcsinálja a GX8 folytatását az elkaszálása helyett. De ez van.

    (#1061) tvamos: Igen, pont ezt akartam mondani, hogy a Sigma igazából csak hobbiból csinál fényképezőgépeket és hobbiól meg nem számít a piacképesség. Az objektív gyártásuk nagyon hasít és szépen megélnek belőle, így belefér az, hogy olyan gépeket csináljanak, amik egy nagyon szűk rétegnek szólnak. Nincs ezzel semmi baj, világ életükben ezt csinálták kamera gyártás néven. :)

Új hozzászólás Aktív témák