Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz madgie #3638 üzenetére

    Semelyik másik gyártó nem fog ennyire rámenni a videóra fotós kamera esetében, csak a Sony gyárt hozzá ilyen szenzort. (A Prores RAW különösen jó ilyen alacsony felbontás, de magas, akár 4k 120fps frame rate mellett) Nincs közvetlen alternatívája, és valószínűleg nem is lesz (a Canon Speed Booster fejlesztése alapján egy crop szenzoros videó kamerát fog kihozni, az is elég jó lesz, de nem állóképes kamera és valószínűleg így is több pénz lesz)

    Ezt a vonalat nem fogják újból frissíteni egyhamar (mert mit tudnak még ezen kívül belerakni), akkor mért ne rakják bele a jobb EVF-et, ha itt tartanak. Nyilván az LCD lehetett volna jobb (abban meg ott tartanak), de ekkora méretben úgysem fér rá fizikailag nagyobb, a szenzor meg valószínűleg állandóan 4K módban fut, tehát éles lesz a képe, meg felvétel alatt is bele lehet nagyítani.
    Az A6500-on is viszonylag jól láttam az élességet, de csak akkor, ha közben 4K-ban vett fel a kamera (és 15 perc alatt túl is melegedett), itt meg valószínűleg állandóan így (vagy közel ilyen felbontással) üzemel, ha a Display Quality "High" módra van állítva.

    Egyébként egy Nikon D5 vagy D6 kamerának is elég jó alternatívája lehet éjszakai sajtófotós célokra is (ahol ugye a dinamikát meg minden mást feláldoztak a legjobb ISO oltárán)
    Nem tudom ez a 16000 ISO csak a videóra vált át, mert az új processzor trükközik valamit a zajcsökkentéssel, vagy fotóra is ugyanúgy, de mivel adott esetben kevés fénynél is kellhet akár az 1/500 zársebesség is, így el lehet mászni ISO tekintetében és ott már valószínűleg a 12MP kevesebb zaj is jobb, mint a 20MP több zaj.

    Részben az egyéb apró fejlesztések miatt, de nekem ez a kamera különlegesebbnek tűnik, mint egy A7RIV ami a 61MP-en fejlettebb AF-en kívül olyan sok újat nem mutat, és ISO-ban még gyengébb is kicsit.

    Persze lehet az A7IV se lesz már annyival gyengébb mindent együttvéve, azért gondolom megkapja ugyanezt a kezelést meg LCD minőséget, csak még várni kell rá jövő évig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák