Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovsol

    titán

    válasz Lassú Víz #3646 üzenetére

    Meg szokták adni EVF és LCD-vel menyit bír. Jellemzően EVF-el bírnak kevesebbet a gépek, mert hiába kisebb, jóval magasabb a felbontása.

    May the Force be with you!

  • p_adam

    addikt

    válasz Lassú Víz #3646 üzenetére

    Előbb-utóbb úgyis az lesz majd, hogy az érintőképernyő nagyobb funkcionalitást fog kapni, és nem lesz ennyi különálló gomb, a nagyobb méret meg a kezelést is egyszerűsíti, már úgyis mindenki egyre jobban megszokja az okostelefont is, a jelenlegihez képest lehet még jobban optimalizálni a rendelkezésre álló helyet (nem sokkal, egy túl nagy kihajtható kijelzőnek sincs olyan sok értelme, az állóképes képarány meg nyilván az egész A7 szériához tartozó design miatt marad meg). Csak egyelőre még várnak vele.
    Addig talán a többi alkatrész fogyasztása is csökken, bár egyelőre inkább az ellenkező irányba mennek a dolgok.

    A legjobb minőséget továbbra is a külső felvevő adja, de azért ha jobb volna az LCD, vagy már a CFExpress kártyára is menne a Prores RAW, akkor azért csökkenne a kereslet rá.

    Lehet ezt fogja csinálni a Panasonic a következő generációs kameráikban, ugyanígy marad a nagy méret és súly, de nagyobb lesz az LCD és a belső kodek is még sokkal jobb lesz a mostaninál. Bár lehet a jó AF is pont elég lenne, amire is szükség van, ha nem azt akarják, hogy ne mindenki adapterezze a manuális objektíveket videos célokra, hanem az L-bajonettes obikat is el akarják adni.

    Mindent egybevéve ezek a 2020-as FF kamerák már kezdenek nagyon jók lenni és kérdés, hogy mikor érik el ugyanezt a kifinomult szintet az olcsóbb kategóriás modellek (vagy közben az áruk ugyanígy feljebb szalad ezekre a szintekre).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák