Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz proci985 #109416 üzenetére

    Másik topikban írtam egy kis hosszab szösszenetet a Legáról.

    D4-ből több féle van. Van a rövidített D5 löketű 4 hengeresített (2010-től) meg van egy újabb tisztalapról fejlesztett (2013-tól). De egyikről sem hallani rosszakat de nyilván az 5 hengeres D5 elpusztíthatatlanságát nem fogják hozni.

    Akkor az IS250-et is nézd meg közelebbről.

    Meg esetleg az alaktrész/szervíz áraknak is utána olvasnék a helyedben ott mennyibe fájnak ezek a dolgok.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

  • runner 125

    nagyúr

    válasz proci985 #109416 üzenetére

    A Volvo dieselek elenevezésén nehéz eligazodni, az 5 hengeres dieseleknél mindig az éppen legerősebb, aktuális 2.4-es 5 hengeres diesel motort hívják D5-nek.
    A D4 egy 2 literes, de ugyanúgy a D5 alapokra épített, 5 hengeres blokk. Elviekben a löket hosszának csökkentésével érték el a 2 literes hengerűrtartalmat. (A pár éves Volvo-kban már ez a blokk van, de a korábbi, már a 2. genes S60-ba ugyanúgy belerakták a 2 literes 4 hengeres PSA dieselt, amit ugyanúgy D4-nek hívtak.)
    Ezzel tapasztalatom nincs, mivel nagyon új, 1-2 forumbejegyzést olvastam csak róla, amelyek egyelőre meggyőző tapasztalatokról számoltak be. Teljesítményét tekintve a 163 le már elegendőnek mondható az S80-ba.
    Az akár 1,5-2m ft-os árkülönbség a klasszik 2.4 D5 javára nem véletlen. 15 éves múlttal rendelkező, az egyik legjobb Bosch rendszerű diesel, nagyon megbízható, üzembiztos, kiforrott, az alapvető szervizperiódusoknál többet nem igénylő blokk. Ha hosszú távra tervezel megéri a felárat, elvégre ez még nem downsizing korban született. :)
    Ott van még az ugyanúgy D5 alapokra épített D3 elnevezésű is, ami pl. XC70-ekben jellemzőbb. Pontosan ugyanaz a 2.4-es blokk, turbo, minden, mint a legerősebb 225 le-s D5-ben, csak sw-rel fojtott.
    A D2 pedig a legksiebb, 1.6-os diesel blokk. Vicc, de belerakták az S80-ba is. Tudomásom szerint továbbra is a PSA-konszerntől (HDi) származik, én kerülném.

    Qru

    A rövidített löketű, D5 alapokra épített ugyanúgy 5 hengeres, ez tuti.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák