Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    válasz bitpork #176517 üzenetére

    Igen, természetesen a miénk a döntés.

    14 éve vettünk fel utoljára hitelt, akkor a már említett Astra F 1.6-ra. Még a válság előtt. Aztán a kormányváltás előtt gyorsan kifizettük a maradékor, nehogy baj legyen.... és igazam lett, baj lett, csak az már minket nem érintett. Jelenleg stabil munkahelyem van (10+ éve), és 3 vagy max 5 évet tudok elképzelni futamidőnek.

    Alapvetően szeretek előre gondolkodni, így a fenntartási költségbe nem csak a várható benzinfogyást, hanem a gumikat, kötelező szervizeket, biztosításokat is belekalkulálom.
    Csak ennek a függvényében lesz/nem lesz és ha lesz akkor milyen lesz az új autó.
    Szeretek addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér. A hitelt is úgy kalkulálom, hogy fix költség, és ha a büdzsébe nem fér bele, akkor nemet mondok rá.


    @(176516) Doki16
    A Prius+ kiesik, az már előte láthatólag sem fér bele.

    Amúgy ahogy ajánlgattok, meg közben én is nézelődök, egyre inkább a C-max Grand (azért az ecoboost motornak még utána kell olvasnom) és a leendő plusz támogatással megáldott Touran lehet a befutó. Ezek ugye 1.5-ösek.
    (Továbbra is terv, hogy 1.4 alatt nem veszünk családi autót - asszem' ez egyre inkább rögeszmémmé válik, egyre kevésbé engedek ebből - így kiesik igen sok modell)
    Még van időnk, nem akarjuk elkapkodni, de lemaradni sem.

    B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

  • NB2

    aktív tag

    válasz bitpork #176517 üzenetére

    Pedzegetik, pedzegetik...
    Ugyanakkor azt is mérlegelni kell, hogy a régire mennyit kell költeni, mennyit ér, mennyiért kapsz újat. Simán lehet ha utánaszámol az ember még mindig érdemes belevágni újautóba/hitelbe. Jó nem 0 ft kezdőrészlettel:)
    (mondjuk nem is tudom, hogy van-e egyáltalán ilyen)

Új hozzászólás Aktív témák