Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hossszú

    őstag

    válasz m3tr0 #26944 üzenetére

    Akkor leírom a történetemet.
    Ez év július 19.-én megalkudtam egy Renault Espace-re. Az autót kereskedésből vásároltam, a kereskedővel úgy egyeztem meg, hogy a teljes átírási procedúrát Ő intézi, amire írásos meghatalmazást állítottunk ki. Az autót másnap a nevemre is íratták és le is műszakiztatták, ez benne volt az alkuban, egy hónap múlva lejárt volna.A következő nap 21.-én elhoztam az autót.
    Néhány hete kaptam a NAV-tól egy levelet amelyben azt kérik, hogy ugyan mutassam már be az illeték befizetéséről a bizonylatot. Bementem az összes papírommal az adóhivatalba, kivétel a csekkvég mert olyanom nem volt. Mutatom a papírjaimat,, forgalmit ami természetesen a nevemre van kiállítva de közölte a hölgy, hogy ez neki nem elég a csekk vége kell.
    Eljöttem, felhívtam a kereskedőt a gondommal aki közölte, hogy a csekk az okmányirodában maradt de intézkedik és küldi postán.Közben teltek a hetek, telefon a kereskedőnek, hogy intézkedjen, telefon a NAV-nak, hogy várjanak türelemmel.
    Múlt hét szombaton megkaptam a várva várt csekk véget, ma nagy boldogan berohantam az adóhivatalba bemutatni a szerzeményemet. Az ügyintéző hölgy a csekket látva csóválja a fejét, kérdezem mi a gond. Mutatja a postai bélyegzőt a csekken 10.hó 11. napja szerepelt rajta befizetési dátumként. Nem nagyon értette egyikőnk sem a dolgot mert ugye Addig nem állítják ki az új forgalmit amíg nem adod oda a befizetett csekkről a szelvényt. minden esetre lemásolta az összes papírt, forgalmit. Az adófolyószámlámon megnézte az összeget ami azóta lekönyvelésre került.

    „A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

Új hozzászólás Aktív témák