Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz Throme #69298 üzenetére

    Szerintem van bőven különbség a tape mod miatt, a copass által linkelt videóban is jól hallható, saját tapasztalat is ezt mutatja. Nyilván nem traktorból lesz elektromos autó, de érted.

    A gyártók amúgy már régen rámozdultak erre, mostanában egy 160USD barebone kit esetén is már adnak hozzá mindenféle szivacsot (házba, plate+PCB közé, de van amikor a kapcsolók alá is). Olcsó billentyűzeteknél marad ez ki.

    Amúgy van amikor nem kell, mert elég jó a konstrukció hozzá, hogy szivacsozás nélkül sem kong/bong/peng az egész.

    "PCB-lemez közé nem kockázatos bármit is tenni, ami növeli köztük a távolságot? A csavarok, ill. csavar menet miatt kérdezem. Műanyag ház esetén ez jelenthet problémát."

    Nem nagyon, mert eleve olyan vastagságút veszel, ami befér a PCB és a plate közé. Kapcsolók miatt általában van egy fix távolság a PCB és a plate között (3mm vagy 3.5mm, mindig elfelejtem), ilyen vastag kell legyen a kitöltő szivacs is. Ha teljesen magadnak cserpákolod, csak akkor kell figyelned erre, de ha beleraksz egy 8mm szivacsot akkor meg a kapcsolókat nem fogod tudni beletenni eleve. Szóval a gyakorlatban ez nem szokott probléma lenni.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák