Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz norby_42 #72203 üzenetére

    Különbözik a kialakítás (bocs, ha már megvolt):
    - A K8 egy magas kialakítású (van perem a kapcsolók körül a széleken) tray mount rögzítéssel, amiben különálló a plate-tel (ez a hangnak jobb, mint a GMMK-é). Alapvetően műanyagból van, az Alu egy utólag felcsavarozható keret, ami a halkításnak nem feltétlen tesz jót, de legalább opcionális.
    A gyárilag választható Gateron G Pro kapcsolók gyárilag vannak kenve, sima a járásuk és többeknek ebben a gyári formában is elég halkak a K8-ban. Figyelni kell a vásárlásnál, hogy hot swap verziót vegyél, ha azt szeretnél, mert vannak forrasztottak is valamivel olcsóbban.
    - A GMMK lebegő kupakos design (kilátszik a kupak alatt a kapcsoló) és viszonylag alacsony is mellette. A ház felső, Alu része és a plate egyetlen darabból áll, ami merevebb rögzítési mód, mint a tray mount. Emiatt a halkított kapcsolók mellett érdemes egy hangtompító filcet/szivacsot betenni a plate és a PCB közé, ha halkabb bill. a cél. A végén még mindig maradhat egy halk, magas frekvenciás pengése, ami zavarhat, ha érzékeny vagy rá.

    Ha halkítani szeretnéd, akkor a K8 jobb alap, de ha minden trükköt bevetsz, akkor a GMMK-ból is lehet elfogadhatóan halk bill.-t építeni (többen is csináltunk ilyet).

    M.

Új hozzászólás Aktív témák