Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz AeSDé Team #72439 üzenetére

    Én ilyen kapcsoló nyitót használok napi szinten, szerintem ennél többet felesleges költeni rá, mert semmivel nem jobb a többi se: US $3.29 30%OFF | 2in1 CNC Metal Switch Opener Shaft Opener For Kailh Cherry Gateron Switch Tester
    https://a.aliexpress.com/_mrdO0BS

    Viszont ha Durock Dolphint veszel, ahhoz szerintem nem lesz szükség se a nyitóra, se switch filmre. A switch filmre leginkább akkor van szükség, hogy a szétszedés miatt meglazult kapcsoló házat szorosabbá tedd, ne legyen holtjáték, de mivel a Durock Dolphin gyárilag kenve van, és emlékeim szerint a rugó se volt hajlamos a pengésre, így felesleges szétszedni. Ha esetleg rúgót akarnál kenni mégis, akkor utólag is tudsz majd venni nyitót meg switch filmet. A switch film amit linkeltél egyébként Durock 0,15mm, az szerintem kicsit vastag lenne a Durock Dolphinba, a TX-nek van kicsit vékonyabb, 0.125mm vastag, nekem a Dolphinhoz az volt jó.

    Akkor érdemes még switch filmet használni egyébként, ha esetleg gyárilag nem lenne elég szoros a kapcsoló alsó és felső háza közötti kapcsolat. Ezt egyszerűen úgy szoktam megnézni, hogy az alsó és a felső házat megfogom és picit elkezdem mozgatni, csavarni, hogy lássam mekkora a holtjáték. A ma kapható és ajánlott kapcsolóknál azért gyárilag nem nagyon szokott holtjáték lenni, de azért itt megemlíteném, hogy amiket a mykeyboardtol vettem Silent Alpaca kapcsolók gyárilag is elég lazák voltak, az AliExpressrol vásárolt Durock Dolphinok háza sokkal szorosabb volt gyárilag.

    A Keychron gyári stabilizátorával nem találkoztam még, de a gyári stabilizátorhoz is érdemes lehet kenőanyagot venni, mert bár gyárilag kenve van ha minden igaz, az nem mindig szokott túl jól sikerülni.

    A Durock stabilizátort sokan ajánlják, én személy szerint TX stabilizátorokat ajánlanám, próbáltam sok félét, eddig ez jött be a legjobban. TX stabilizátornál a drótot meg se kell kenni (tehát super lube, XHT-BDZ-ket is el lehet akár felejteni), annyira szorosan illeszkedik a drót a műanyag házba, csak a ház műanyag -műanyag felületét érdemes megkenni kapcsolókhoz is használt kenőanyaggal, pl Krytox205g0.

    TX stabilizátor beszerezhető EU-n belul Keygemtől és maxgamingtől. Maxgamingnél van egyébként 1.2mm PCB-hez való TX stabilizátor is, bár arra neked nem lesz szükséged, szerintem a Keychron PCB-k 1.6mm-esek.

    Switch padot nem ajanlanék halk kapcsolókhoz, egyrészt sok idő lesz feltenni, másrészt kicsit ellentmondásos, de az ilyen vékony anyagoktól mint a switch pad, PE sheet, maszkolo szalag, hangosabb lesz a billentyűzet, úgyhogy halk kapcsolókhoz nem használnám egyiket se.

Új hozzászólás Aktív témák