Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Synthwave #90038 üzenetére

    Az ára nagyon jó, a legolcsóbb jó Topre alternatívának számító KLC komponensekből csak a kapcsolók és stabilizátorok kerülnének 108 dollárba, ehhez ugyebár még kell ház, plate és nyák is.

    Jó kérdés a QMK/VIA támogatás mikéntje, mert az EC kapcsolók működési elvéből eredően ezeket kalibrálni kell. Ha Cipulot QMK és VIA EC fejlesztéseire építettek, akkor ezzel garantáltan nem lesz gond.

    Egy 35 g-s, hmm.
    A taktilitást EC esetében a dóm hozza, a 35 gramm arra vonatkozik és nem a rugóra, így itt kissé másképpen kell értelmezni a számokat, mint MX esetében. Én 45 grammos KLC kitet vettem, majd 2-3 hónap múlva, amikor megérkezik a plate-nyák páros egy billentyűzetemhez, kiderül, hogy jól döntöttem-e.

    Ha nem, akkor variálhatok a dómokkal, Deskeysnek ebből többféle súlyú és többféle stílusú taktilitást hozó darabja is van.

    EC és EC között nagy különbségek tudnak lenni, nem véletlenül nem ugrott rá a custom szegmens például a NIZ megoldására, hiába elérhető már 3-4 éve, és továbbra is inkább HHKB-ből vagy RealForce-ból bányászott komponenseket, míg a drágább Deskeys és olcsóbb KLC tavaly érkező megoldásaira azonnal, mert ezek a tapasztalatok alapján hozzák az eredeti Topre érzést, és emellett a konfigurálhatóságot is meghozták. A másik fontos dolog a kompatibilitás, a NIZ részben eltérő méretezést használ, és nem keverhetőek szabadon az alkatrészek, míg Topre/Deskeys/KLC esetében igen.
    Ezt mindenképpen görgesd végig, mielőtt bármibe is belevágnál.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák