Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz nuke7 #67372 üzenetére

    Ami a mai napig megmaradt a kezdeti kiismerési fázis után:
    - Van saját tápja, de ki/be kapcsoló gombja nincs, emiatt a rákötött bill., egér, stb világítása folyamatosan megy, akkor is, ha nincs bekapcsolva egyik gép sem.
    - A hotkey kombóknál a CK-knál csak a numpados számokat fogadja el, az alfák feletti számsorét nem ette. Ezt úgy hidaltam át a CK530-on, hogy csináltam egy-egy makrót az F11-re és F12-re a párhuzamosan rákötött CK550 NumPadjával. Érdekes, de a GMMK TKL-en gond nélkül megy az alfák feletti számokkal is.
    - Olyan mintha lenne egy default sorrend a bekapcsolásra és gépek felőli USB aljzatokra. Valamiért azt szereti, ha az asztali gép és a noti még azelőtt rá van kötve, mielőtt bármelyiket bekapcsolnám. Ha a noti volt utoljára kikapcsolva előző alkalommal és után a desktop bekapcsoláskor a noti nincs rákötve (nem kell, hogy be is legyen kapcsolva), akkor hiába váltok át a desktopra, a gép felé nem él a billentyűzet (az egér ilyenkor is jó). Ilyenkor kikapcsolom a desktopot, rákötöm a notit és újra bekapcsolom az asztalit. Az sem jó, ha mindkettő rá van kötve, de a notival kezdek, ilyenkor a desktop szintén nem látja a billencset.
    Viszont ha már mindenkét gép be van kapcsolva a jó sorrendben, akkor bármelyiket ki és vissza lehet kapcsolni, rendben fog menni. Akkor sincs gond, ha az előző kikapcsolásoknál a desktop volt az utolsó, amit kilőttem.
    - A ControlPad-et a 3. "kimenő" USB slot-ban alapesetben nem ismeri fel a notebook. Ez inkább win probléma lesz és úgy tűnik van valami köze a MasterPlus-hoz is, de még nem jöttem rá, hogy mi, mert ha közvetlenül rákötöm a notira és felismertetem a progival, majd utána visszarakom a KVM-re, akkor megy. :F
    Az biztos, hogy áramot is csak akkor ad a ControlPad világításához a KVM, ha be van kapcsolva az asztali. Mondjuk így legalább nem világít éjszaka feleslegesen.

    A sorrendes a legbosszantóbb, de most már hozzászoktam és ha a desktopból lépek ki utoljára és azzal is kezdek, akkor a notitól függetlenül mindig megy.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák