Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • copass

    veterán

    válasz 3.Aragorn #69896 üzenetére

    első kézműves billentyűzetük, túl sok tapasztalatuk nincs ezen a téren (zsírzást ajánlom megnézni...).
    stabikat gyárilag túlkenték...ez úgy elég sokat elmond szerintem.
    keychron gyárilag kent switch, stabik nagyon jók.

    [ Szerkesztve ]

    "amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

  • Mephike

    senior tag

    válasz 3.Aragorn #69896 üzenetére

    A Glorious részemről egy jó márka, vannak jól sikerült és kevésbé jól sikerült termékeik, ahogy kb. minden gyártónak. Billentyűzet terén szinte mindent is árulnak, ami az építéshez kell, de nekem kicsit túlárazottak a dolgaik, főleg annak fényében, amit tudnak a termékeik. Szóval alaposan meg kell fizetni a márkát az esetükben. De hangsúlyozom ez az én véleményem. Mindezt úgy mondom, hogy a main egerem egy általuk gyártott egér.

  • Molydeus

    őstag

    válasz 3.Aragorn #69896 üzenetére

    Ezek a régebbi, belépő szintű Glorious barebone-ok egy ideje már a piacon vannak. Nyilván azóta elterjedtek frissebb/jobb tervezési elvek, amikre a userek ráharaptak (vagy egyenesen tőlük erednek), és ezek az újabb termékekbe már alapból bekerülnek. Pl. a Plate rugalmas felfüggesztése, a mindenhova berakott hangszigetelő filcek, szivacsok, knobok, stb.
    A Keychron ezeket az igényeket gyorsabban követi le.
    Amúgy erre a vonatra a Glorious is felült, a Pronak pl. rugalmas felfüggesztése lenne, csak nem sikerült túl jól, további költségekkel javítható. Az alap barebone-okból is kijött időközben a 2. sorozat eltérő (népszerű) méretekben, amik megkapták a Plate és PCB közötti hangtompítást gyárilag.
    Ezzel együtt a korábbi alap bill.-jeik szerintem elég "őszinte" termékek, nem akarnak többnek látszani, mint amik. A korábbi merev design adott, de a minőséggel nincs komoly probléma és az áruk is kedvező. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg is kaphatók és itthon is beszerezhetők.
    A lebegő keycap design ugyan van, akit elriaszt, de személy szerint azért ezeket a GMMK-kat nem érzem kifejezetten gamer stílusúnak.
    Ha a halkítás szempont, akkor megvannak a bevett eljárások is. Nyunyu 100%-osban, én TKL-ben és 65%-osban építettem ilyen alapokra. Pro-ból is van több. Ezenkívül szintén belépő szinten van itt tapasztalat a hasonló Keychron K sorozatból, a Redragonokból és Pulsarból is.
    Nyilván megvannak a határai ennek a designnak, de amit ki lehet belőle hozni, ahhoz tudunk segítséget nyújtani.

    Köv. szint mind technikában, mind minőségben és ezzel együtt árban is, a rugalmas Plate felfüggesztésű kittek jelentik, mint amilyen a Keychron Q-k (vagy akár a GMMK Pro, ha elfogadod, hogy érdemes rajta javítani). Meg egy rakás olyan dolog, ami a közeljövőben jön majd, vagy kis szériában gyártják őket és ki kell várni, amig készhez kapod.

    Találd ki, hogy milyen szintet szeretnél elérni, milyen keretet szánsz rá és segítünk, hogy merre indulj el.

    M.

    [ Szerkesztve ]

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz 3.Aragorn #69896 üzenetére

    A sima GMMK-ra írták, hogy kerülendő, a GMMK Pro azért egy komolyabb műfaj. Bár ahogy előttem írták, a gasket mount nem sokat ér benne, moddolni kell hogy tudjon benne mozogni a plate. Moddolva már jó. A sima GMMK-ban minimális a hangtompító szivacs, és a gyári stabok is elég csörgősek, szóval egy stab cserével kellene indítani.

    Amúgy nem rosszak a Gloriuos billentyűzetek, félreértés ne essék, de a Keychron valamivel jobb stock állapotú billentyűzeteket csinál mint mindkét vonalon.

    Az általad lineklt kupakok meg persze, mint cherry mx dizájnra épülő kapcsolót tartalmazó billentyűzetre felmegy (magyarul a ma kapható mecha billentyűzetek 99.5 százaléka), a baj az hogy nem lesz a szettben elég kupak, és lesznek olyan kupakméretek ami pl nincs benne a szettben. Szóval nem elég a teljes billentyűzetre a szett tartalma, a hiányzó elemeket mással kell pótolni, és akkor egy tarkabarka dolog lesz a végeredmény. Van akit ez jobban zavar, van akit kevésbé, pl az említett képen a más jobb shift szerintem még okés, de ha mondjuk a teljes numpad más sapkákból állna, az már elég ronda lenne szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz 3.Aragorn #69896 üzenetére

    Kifuttottam a szerkesztási időből...

    "A Keychron-nál maradva, miben lesz jobb a Q6, mint a K10?"

    A Q6 egy más dimenzió. A K10, meg úgy általánosságban a K széria egy műanyag, relatíve olcsó anyagokból készülő, merev plate mounted 'basic' billentyűzet. Alapnak nem rossz, de semmi extra. A Q6 meg egy minimum 2 kilós fémtömb lesz, megrakva itt is ott is szivaccsokkal, screw-in stabilizátorokkal lesz felszerelve. Plusz gasket mounted lesz, és a Keychron implementációja jobb lett mint ami a GMMK Proban van.

    Ezeknek a Q billentyűzeteknek egy igazi hibája szokott lenni az eddigiek alapján (Q1, Q2, Q3), hogy a ház felső része peng, de ez nagyon könnyen orvosolható.

    Miheztartás végett: Nekem Keychron K2 és Q1 is van.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák