Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz norby_42 #72233 üzenetére

    Ugye jól értem, hogy halkat szeretnél?
    Az RGB mennyire fontos? Ill. a külföldi rendeléshez hogy viszonyulsz?
    Azért kérdezem, mert a K8 ISO hotswap verziót Red kapcsolókkal a gyártótól rendelve fehér háttérvilágítással és az Alu keretről lemondva, le tudod faragni az itthoni 48 körüli árat kb. 40-re. A német vagy nordic kupakokat úgyis cseréled a magyarra, így igazából nem számít, hogy mit rak rá gyártó. Ha már első körben ragaszkodsz a Silent switchekhez, akkor a gyárilag belerakott Gateron G Pro-kat akár el is lehet adni.
    Én azt mondanám, hogy - ha a kupa és a stabilizátor kérdést félretesszük, mert az mindkettőnél ugyanaz a kör - akkor K8 ugyan lehet, hogy drágább, de már gyárilag is jó lehet, de legalábbis már majdnem jó.
    A GMMK-val viszont muszáj foglalkozni, valamennyi plusz költsége lesz a hangtompító filcnek és időt is elvisz, hogy hozzá igazítsd az elővágott lapot a csavar és távtartóhelyekhez valamint ha a Silent kapcsoló 5 pines (mint pl. a Gateron Silentek), akkor azokról is le kell nyesni a felesleges két műanyag tüskét. A stabokra is van pár módosítás, amit érdemes eszközölni, de ez a K8-ra is igaz.
    A hang szempontjából a K8 jobb helyzetből indul (sokaknak gyárilag is teljesen jó) és emellett szerintem ugyanannyi ráfordítással (pénzben és időben) jobb eredményt hozhat, mint a GMMK.

    Nekem van egy halkított GMMK TKL-em, filccel, Gateron Silent Red-ekkel és viszonylag alacsony, vastag, cherry profilos PBT kupakszettel. A PBT jobb hangra, mint a vékony, magyar, átvilágítós ABS-eknek, de drágább és nem világít át.
    A Gateron Silentek szilikon padjai nem túl puhák, inkább tompítanak, de nem fojtják meg a hangot. Ennek az az eredménye, hogy a megmarad egy tompa "mechás" kopogás és gépelési érzet, amit én személy szerint szeretek és a feleségem is tud még mellette aludni.
    Viszont ahogy korábban írtam, az integrált, merev plate miatt van egy magas frekvenciás pengése a háznak, amit én csak akkor hallok ki időnként, ha teljes csendben használom. Engem nem zavar, mert ez messze nem egy tucat mecha csörgése-zörgése (pl. amilyen az elődje, a CoolerMaster CK550/530 v1 volt), de van akit ez a pengés zavar. Érdekes, hogy a teljesen hasonló felépítésű, de gyárilag hangtompított GMMK 2-őkben ezt a pengést megoldotta a gyártó. Kár, hogy a régebbi modelleket, mint amilyen a TKL nem upgrade-elték 2-esre.

    Nem akarlak rábeszélni egyikre se, félre ne érts, csak próbálom árnyalni a kérdést.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák