Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz John D'oh #72238 üzenetére

    + #72244 micafighter
    + #72239 benyovszki4
    Elnézést, egyben válaszolok, mert többen is kérdeztetek a GMMK-kkal ill. a filccel kapcsolatban:

    GMMK 2-esből a 65%-osom van, a TKL első verziós. Azt tippelném, hogy nagy különbség nem lenne a két 2-es között, de a TKL-hez képest gyárilag is halkabb a 2-es.
    Úgy is hogy mindkettőben van hangtompítás a PCB és a Plate között ill. a vékony gyári szivacs a PCB alatt. A TKL-ben a filc ellenére maradt ez a halk, finom pengés, amit írtam (engem nem zavar, de elhiszem, hogy van, akit igen). A 2-esben pedig eleve nem is nagyon volt ilyen pengés.

    benyovszki4
    Én ezt a filcet raktam a TKL-be a PCB és a Plate közé: [link]
    Viszont a 2-esben a gyári hangtompítás a PCB és a Plate között inkább ilyen gumiszerű szivacs (poron, EVA? ... nem ismerem a pontos megnevezést). A filcet átszabni elég macerás tud lenni attól főggően, hogy menniy csavar, távtartó pozicionáló van a K6-ban (a GMMK-kban pl. sok), úgyhogy én ma már inkább szivacsot keresnék, nem filcet.
    A PCB alá pedig az a fontos, hogy ne vezessen a szivacs, de igazából sok minden lehet (dekorgumi, Ikeás polcvédő, stb.). Oda jó lehet a csomagolásban lévő is, ha a vastagsága megfelel.

    A stabokkal nekem két gondom van. Az egyik, hogy forgás pontoknál ugyan kenve vannak gyárilag, de szerintem túl vastagon és nem túl egyenletesen. A másik, hogy zörögnek, főleg a Space alatt.
    A TKL-nél a kezeltem őket. Kapott band aidet, holee-t és kicsit jobban elosztottam a gyári kenést, de lehetne még javítani. A 65%-ost gyakorlatilag gyári állapotban kezdtem el használni, mert előbb lett rá szükség, minthogy megjöttek volna a szerszámok és a kenőanyagok a kenéshez. Most már minden adott hozzá, hogy rendesen kezelt, jó minőségű stabok kerüljenek mindkét GMMK-ba, ill a Q8-ba is. Meguntam a dolgot és rendeltem egy-egy készlet screw in durock v2-t és plate mounted everglide-okat.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák