Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz Warpig #70122 üzenetére

    Hosszú idő után a CK550 volt az első mechám a gumidómosok után, még az első verzió Gateron Brown switchekkel. Ezekből még előfordulnak a HA-n használtan, de a legtöbb - és az összes új a boltokban - már TTC kapcsolókkal készül, ami egy visszalépés minőségben, cserébe a v2-höz gyárilag jár csuklótámasz.
    Amit érdemes megfontolni:
    1. Ha számít a hang milyensége vagy a halkság akkor a CK nem ideális választás: a ház kialakítása (lebegő design, üreges belső, forrasztott kapcsolók és azon átfűzött RGB LED-ek), a szálcsiszolt fém plate, a csörgő stabilizátorok és a vékony ABS kupakok miatt nem lesz se szép a hangja, se halk. Magyarul zörög és peng az egész és csak minimálisan módosíthatók hang szempontjából forrasztás nélkül (kupakcsere, o-ring, kb. ennyi).
    2. Az ABS kupak a bőrödtől függően idővel kifényesednek vagy akár ki is kophatnak.

    A fentiek egy része nem CK specifikus, a legtöbb belépő szintű mecha kb. ugyanezt tudja.
    A CK-nál pozitívum talán a kapcsolónkénti RGB és egy viszonylag strapabíró kialakítás.

    Ha a fentiekkel ki tudsz békülni és nem érzed magadban a késztetést, hogy később módosítst rajta, akkor a CK megfelelhet. Ha igen, akkor belépő szinten egy Redragon Mitra jobb választás lehet, mert ott a kapcsolók hot-swap cserélhetők (néhány, az alap kapcsolóknál jobb Outemura) és így forrasztás nélkül is el lehet kezdeni modolni, halkítani, stb.

    M.

    [ Szerkesztve ]

  • Throme

    veterán

    válasz Warpig #70122 üzenetére

    "#70124Molydeus" szerintem jól összefoglalta. Én a pengést kiemelném. Ha érzékeny rá a füled (úgy értem zavarna egy ilyen pengő hang minden leütésnél) akkor a CK530/550 billentyűzeteket engedd el szerintem.
    Még azt sem tudnám javasolni, hogy egy nagyáruházban próbáld ki és hallgasd meg, mert ott a zajban nem biztos, hogy felfigyelsz rá.

    #70121F34R
    90%-ba tartozom és tényleg vannak itt olyan leírások hsz-ekben, hogy az már nem az átlagnak szól, inkább hc. Természetesen jó olvasni és ilyenkor látja az ember, hogy semmit nem tud a billentyűzetekről. A 10%-nak meg ott az "így építsd a billentyűzeted" topik.
    Úgy látom ez a világítós bill kategória megkapta a saját sztereotípiáját. Világítós = csilivili szivárvány diszkó. Szerintem sokan használják a világítást egy színnel, villogásmentesen, sötétben, vagy gyengén megvilágított helyen. Anno laptopot is úgy kerestem már, hogy világítós, pedig ott még variálni se lehet semmit, max a fényerőt 2-4 lépésben .

    #70119[Prolixus]
    ....vagy összefoglaló 10-dik pont, ha 1-9 valami nem érthető, akkor nem a topikkal van a gond... ;]

    [ Szerkesztve ]

  • Barnahalo

    tag

    válasz Warpig #70122 üzenetére

    Molydeus kolléga leírta már a tényeket a billentyűzetről, mint nálam jóval tapasztaltabb topiktag, viszont én kiegészíteném a magaméval "konyhanyelvesebben". CK550 v1
    Valóban nem halk gyárilag, a pengést csendes szobában fogod hallani igazán. (Én fülhallgatóban soha nem hallom, ergo nem zavar)
    A kupakok tényleg átlagos minőségűek, nem kell csodát várni tőle. (Nekem 1 év erős használat után sem kopott még meg. :))
    Az o-ring (o-gyűrű) "mod" sokat segített abban, hogy a családtagokat kevésbé zavarja a kupakok leütése.
    A stabok lájtosan kenve vannak, ha szét tudnám szedni a billentyűzetet, és forrasztás nélkül cserélhető lenne, azonnal nekiállnék, mivel a space tényleg lötyögős egy kicsit. (Ebből a szempontból Redragon és Keychron jobb)
    RGB nagyon szép rajta, mindenféleképpen állítható, a kábele nem szőtt anyaggal borított, hanem csak gumi.
    Tudsz rá másik kupakszettet venni, ami minőségibb. Az ára még fél-1 billentyűzetnyi, viszont hangban és érzésben is javulna tőle a billentyűzet. (Ha a Keychron csinál magyar PBT szettet TKL v. Full Size méretben, lehet veszek egyet. :B)

    Ennyi tennék hozzá. Én ajánlom, viszont próbálj keresni elfekvőben lévő 1. verziójú kiadást, esetleg aprón.

Új hozzászólás Aktív témák