Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DDaniel

    tag

    Sziasztok!

    A jelenlegi házammal (Chieftec Bravo BA-01 nagytorony) az a problémám, hogy ugye itt a winchesterek házra merőleges elrendezésűek (mint sok más házban mostmár), viszont a kábelezésnek baromi kevés helyet hagytak, gyakorlatilag a tápkábelektől elég nehéz felrakni a bal oldali panelt, pláne mert a Corsair TX650v2 tápomnál elég merev a csatlakozó vége + még hálózva is van a kábel, szóval nem igazán jól hajlanak. Ráadásul 5 HDD-m van a gépben jelenleg, ami garantálja a kábeldzsungelt.

    Ahogy az összefoglalóban is szerepel, látom már az dívik, hogy az alaplaptálca felől végezzük a kábelezést. Az ilyen házaknál van elég hely a kényelmes kábelezésre, vagy ugyanezzel a problémával fogok szembesülni? Akinek szintén 4+ hdd-je van, az hogy oldja meg a tápkábelezést? Mert ugye van X db SATA ág, a hdd-k közel egymáshoz, és hát ennyi hdd-nél már fel kell használni egy ágról több csatit - nem egyszerű móka, van, amihez SATA táp hosszabbító kábelt vagyok kénytelen használni, hogy kényelmesen tudjam használni az adott ág másik csatlakozóját.

    Amúgy ezeknél a házaknál, ha ki akarok venni egy hdd-t, akkor le kell szednem a jobb oldali panelt, hogy hozzáférjek a kábelekhez, meg a bal oldalit is, hogy ki bírjam venni a vinyót?

    De hogy ne legyek nagyon offtopik, igazából főleg a fenti probléma miatt keresnék egy házat.
    Kellene
    - legalább 2 db 5.25-ös hely
    - legalább 5 db hdd hely + 1 SSD
    - ATX
    - gépem eléggé régi, ezért nem írok konkrét vga-t, úgyis hamarosan bővítés esedékes, de jó lenne, ha beférne azért a vga-k jelentős része
    - a CPU hűtőm batár nagy: 140 x 128 x 163 mm

    Funkcionalitás:
    - nem bánom, ha a hdd-k jól érzik magukat, jelenleg is három venti küld át rajtuk levegőt (ami ki is megy a házból egyből, ez speciel tetszik a jelenlegi házban), illetőleg jó lenne vmi rezgéscsillapítás a hdd-knek (akár a ház funkcionalitásaként, akár úgy, hogy utólagosan beépíthető valami megoldás)

    - moduláris belső - pl. ha minél jobban variálható a hdd/odd rack az pozitívum (mondjuk például a rack kisebb részekre van osztva, így több darabban is átpakolható/kivehető, esetleg az odd-k helyére is hdd tehető stb)

    - porszűrő mindenhol ahol kell
    - jó kábelmenedzsment persze
    - nem baj, ha nagy, inkább kényelmesen szerelhető legyen, a ház mindenféle okos megoldását díjazom :)

    Hangszigetelés nem lényeges szempont, vízhűtést nem tervezek beletenni, design elemek nem fontosak. Árlimitet nem írok, hogy egyelőre ne zárjak ki semmit, lényegesebb most a funkcionalitás.

    Köszi előre is a tanácsokat, javaslatokat! :R

  • DDaniel

    tag

    válasz fogtunder #63339 üzenetére

    Picit régi kérdés-válasz kapcsán kérdeznék egy kicsit (de legalább visszaolvastam :) )

    Kettőnél több hdd-t fogadó házak nagy részénél keresztben van a HDD bay, nem?
    Legfeljebb az változik, hogy a tálcák/cage-k egy része kiszerelhető. Van valami, amire figyelni kell ezen túl is, ami számíthat szellőzés szempontjából? Azon túl, hogy az Areo 1000-nél nem lehet mindet kiszedni, valamiben gyengébb ebből a szempontból?

  • DDaniel

    tag

    A Fractal Define R5 / XL R2 elől lévő két oldali függőleges szellőző csík pontosan hova vezeti a levegőt? A ventillátoroknál a porszűrő elé, ugye? És az odd helyeknél? Ott nincs porszűrő, tehát elvben ott bejuthat por, nem?

    Amúgy milyen hosszú VGA-val érdemes manapság számolni, mi az, amilyen mérettel számolva már jó eséllyel nem lesz az embernek problémája egy házzal, még ha néhány extrém VGA nem is fér bele?

  • DDaniel

    tag

    válasz Maelephant #66151 üzenetére

    Köszi a választ (meg fogtundernek is)!

    Jól sejtem akkor, hogy az odd lapocska oldalára (belső rövidebb rész) megy a levegő a résen át?

    Gondolom nincs nagy különbség az R5 és R6 között ebben a tekintetben.

    Az R6 hdd kereteit bárhová fel lehet rakni a sínen (ha jól látom van tíz lyuk), vagy csak ez a 4+2 megy, mert bezavar a videókártyának? Picit szellősebben pakolnám, és az alsókat feljebb, a venti útjába...

  • DDaniel

    tag

    Akinek Fractal Define 7 / 7XL / Meshify 2 / 2XL háza van és storage layoutban használja a gépet, meg tudná mondani hogy befére-e a storage layoutnál írt értéknél hosszabb videókártya ha az ember kiveszi azt a pár HDD trayt, ami útban van?

    Meshify 2 XL-en gondolkodom, és a storage layout szimpatikus, úgy viszont maximalizálja 34 centiben a GPU hosszát - és tekintve, hogy időnként milyen téglaméretű kártyák vannak, jó lenne, ha storage layoutban is beférnének...

Új hozzászólás Aktív témák