Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz BlacKSouL #4116 üzenetére

    Nem hiszem, hogy bármikor is állítottuk, hogy a Samsung klímák rosszabbak lennének, mint bármelyik noname kínai. Ez nincs is így. Az viszont a mi tapasztalatunk, hogy pl. a Gree kínai gyártó termékeinek meghibásodási aránya töredéke a Samsungénak. Az utóbbi tíz év alapján tudom ezt mondani, és ebben benne van az is, hogy volt a Samsungnak olyan szériája, amelyik kevésbé volt fos, de volt olyan is, ahol elrettentően magas, 20-30 százalék volt a hibaarány. A jelenlegi Triangle sorozattal eddig felemások a tapasztalatok, meghibásodás kevés volt még, de bosszantó működés közbeni dolgokról azért volt már több visszajelzés. Mormogás, zörgés, zajosság, stb. Meghibásodási arányról majd két-három hónap múlva fogunk tudni beszámolni.

    Szerintem az utóbbi évek Samsung "sikerének" a titka az volt, hogy erős volt a marketing, valamint, hogy a zemberek úgy vélik, ha jó a tévéjük, meg a telefonjuk, akkor nem lehet rossz a klímájuk sem. Pedig ezzel szemben tudnék még sorolni Samsung termékeket, amiket akkor sem vennék meg, ha féláron adnák. Mosógép, fényképezőgép, kamera, stb. Bárhol után lehet olvasni, minden fórumon szidják ezeket is, csakúgy, mint a klímákat.

    Az utóbbi években a Samsung klímák jelentősen olcsóbbak voltak, mint a japán gyártóké. Ez is fontos dolog, amikor, egy Samsung inverteres gép ára mondjuk 150.000 volt, addig egy Toshiba, vagy Fujitsu 200-220 ezernél kezdődött. Érthető, hogy a nép a jelentős árkülönbség miatt a jó márkának tartott Samsungot vette. Az idei szezonban viszont már tíz százalék alá is kerülhet az árkülönbség, akár Daikin, Fujitsu, Mitsubishi gépet lehet kapni igen közel a Samsung árához. Így már kevéssé érthető, hogy miért akarja valaki a rizikós minőségű gyártó termékét választani.

Új hozzászólás Aktív témák