Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Sumi #72114 üzenetére

    Mea culpa, az a fél sor elkerülte a figyelmem, mert ugye utána meg írva van hogy az oldalfalak szigeteletlenek. Azok a szigeteletlen vastag tégla falak jól át tudtak hűlni mostanra.
    De azért a következő 1 hét alatt , ha maxon tolod a teljesítményt és forgatod extra ventivel a levegőt, tényleg fel kéne mennie 22-24 fok köz.
    Annál feljebb nem hiszem hogy tudod tornászni, mert nagyon jól tudja tartani a hideget a fal amit 2 hónap alatt összeszedett.
    De következő tél előtt, ha már hidegebb szeptemberi napokon bekapcsolod automatára, valamilyen belső keringető ventivel (ugye az automata fan módban leszabályoz így pedig nem fogja elérni a távoli területeket), pl mennyezeti ventivel, akkor simán komfortosabb hőmérsékletet is el tudsz érni.

    Nekem telefonomban van hőkamera, azzal tudtam anno ellenőrizni, hogy telepítés után rögtön a 18 fokra lehűlt belvárosi lakásban (szigeteletlen tűzfallal) 48-49 fokos levegőt fújt 3-as ventivel a 4 fokozatból.
    Lehet ismerősi körödben van valakinek olcsóbb hőkamerája, vagy CAT telefonja, vagy egyéb kínai utánzat, meglepő de még a kínaiak is ugyanonnan veszik a hőkamerát.
    Már a parksideos hőkamerával is lehet ellenőrizni, oké hogy nem olyan pontos, de ha már napokig 20 fokos a levegőd és a friss telepítés még mindig mondjuk 35 fokos levegőt fúj turbóra kapcsolva is, akkor telepítési/gyártási hiba.

    Ami meg a kollegát érinti:
    "38 fokos levegővel se hiszem, hogy napokig kéne izzadnia egy porotherm épületben"
    Ezzel a megjegyzésével triggerelt, ami teljesen butaság, erre vonatkozott főként a keveri a dolgokat kifejezés.
    Egyszerűen ilyen általánosítás nagyon rossz alap gondolkodásmódra vezethető vissza, mert minden helyszín egyedi. A te egyben 50 nm-ed egyáltalán nem összehasonlítható azzal mint amikor valaki a 23 nm nappali ajtaját résnyire kinyitja...
    Ezért kell az alap hőigény számítás mellé még azt is belevenni, hogy már teljesen áthűlt minden, az épület alapzata, a talaj is...
    Nem szeretik a gépészek a "szívja a meleget" meg a "süti a fal a hideget" kifejezéseket, de laikusok számára így érthetőbb.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák