Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz liszi70 #74265 üzenetére

    Most így hirtelen nem látom hogy írtad-e melyik község, vagy város melyik részén van a családi ház. Ez azért fontos, mert a ugyan lehet kérni a klímást hogy máshonnan vásárolt klímát telepítsen fel, de mivel abban nincsen anyag haszna, így más árakkal és más garanciális feltételekkel dolgozik, van aki nem is vállalja úgy. Ezért nem mind1, hogy aki hajlandó nálad telepíteni, mivel hajlandó dolgozni. Mi ajánlhatunk akármit, ha aztán nincs aki felrakja Neked.

    Azért a kültérik elhelyezésénél alap elvárás, hogy a gyártónak kötelező számolnia a tetőre telepítés lehetőségével és annak minden viszontagságával. Amelyik pusztán a jégtől elromlik, ott a gyártó nem volt elég alapos.

    Mert ha csak nyáron használod hűtésre, akkor mitől menne tönkre egy kültérre tervezett berendezés télen ha nem is járatod?
    Ha meg télen is használod fűtésre, akkor a gyártónak le kell írnia mely típusokat, milyen körülmények között, vagy milyen kiegészítő elemek beépítésével lehet használni, amit ha a telepítő elvégez, akkor nincs mese, annak nem szabadna elromlania.

    Írod hogy gázfűtésed van, ez alapvetően cirkós-padlófűtéses rendszer? Mert a konvektoros esetén lehet hogy többet fogjátok télen járatni a klímás fűtést.
    Padlófűtés van annyival komfortosabb és alacsony fogyasztású hogy nem kell klímával fűteni külső -4 foknál.
    De sokan +7 fok külső hőmérséklet mellett sokkal hosszabb ideig fűtenek átmeneti időszakban klímával, mint eredetileg gondolták.

    Ez azért nagyban befolyásolja, hogy mennyit kell költeni a teljes szettre, mennyire kell halknak lennie, hogy télen ne zavarjon Titeket.

    Hogy a 45 nm2-es területhez a Te valós felhasználásodhoz milyen teljesítmény kell, ahhoz tényleg helyszíni bejáráskor lehet meggyőződni.
    Nekem társasházi lakás, a 23 nm nagyszoba és az ajtókon keresztül a lakás többi részének fűtéséhez 3,5-öst raktunk fel, míg az alattam lakó ugyanekkora lakáshoz 2,5-öst.

    Mitsubishi, Panasonic, Daikin mindenképp jó kiindulási alap. Pláne a hálóba.
    Mindegyik gyártó legolcsóbb szériája a nyári, irodai hűtésre való, ahol a nappali zajok elnyomják a kissé hangosabb működést.
    Az egyel magasabb árkategória a nyári halk hűtés otthonra, aztán jön az átmeneti fűtéshez is halk típusok.
    Végül következnek a télen is jó erővel fűtő típusok, amiknek a hangerő és a kényelmi komfort mentén mozog az áruk.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák