Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hoorus

    őstag

    válasz süti5 #2365 üzenetére

    Én egy 33 nm-es garzonban lakom jelenleg, amiben egyetlen konvektor van a szobában, ahol a klíma is lesz.. Feltételezem nekem jobb alternatíva 1 gombnyomással bedurrantani fél órára a konvektorba.. :)

  • jozsi252

    veterán

    válasz süti5 #2365 üzenetére

    Volt páromnál pl az ő szobájába egy Daikin klíma van. Amíg nem volt olyan nagyon hideg, végig azzal fűtött. Annak a hűtő teljesítménye 3.3 kW a fűtő teljesítménye pedig 3.5 kW volt neki.

    Fűtésnél a felvett teljesítmény 0,3 kW - 0,9 kW - 1,3 kW volt. Tehát a minimum ugyebár az első középső a névleges 3. pedig a maximum volt.

    Nyilván az elején felveszi a maximumot, ameddig felfűti a szobáját. De utána hogy csak szinten kell tartania a klímának, szerintem olyan 500 W körül vehetett fel maximum. Mérni nem mértük meg, de ha már eléri a beállított hőfokot, utána a szintentartás nem emészt fel akkora mennyiségű áramot.

    1 kW áram ugye olyan 50 ft körül van. Pontosan nem tudom, mert lakhelytől függ, de kb ennyi. Ha tegyük fel hazaér 4 kor. 5-ig elmegy 1kW áram, majd megy szépen éjfélig a klíma akkor az 7 óra hossza, 500W-al kb 3.5kW plussz az indításkori 1kW hozzájön, akkor olyan 4.5 kW jön ki. Durván legyen 5kW. Ami napra levetítve 250 ft * 30 nap 7500 plussz a hétvégén többet megy, legyen 10 000 ft 1 hónapba.

    Szerintem ahhoz képest hogy árammal fűt 1-2 hónapig, olyan nagyon vészesen nem tolja meg az áramszámlát. Nyilván ezzel a fűtés akkor éri meg, hogyha van egy 30-40nm2-es lakásod, és ilyen klímával fűtesz. Nyilván a fenti számok csak megközelítőlegesek, de ugyebár inverteresnél nem lehet pontosan kiszámolni, de azért ti is látjátok hogy megéri így fűteni abban az 1-2 hónapban amíg nincsenek kemény mínuszok.

    Vannak ezek a 5-10 000 ft-os kis ventis fűtőtestek, na azokkal nem éri meg fűteni.. Azok olyan 1,5 - 2kW -ot esznek, azokkal tényleg zsebbenyúlós a fűtés, áram esetén. De egy jó inverteressel azért lehet spórolni rendesen.

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák