Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sumsang

    aktív tag

    válasz lacy027 #29638 üzenetére

    Ez a 3,5-es Gree a forgalmazó tanácsára lett beszerelve, vagy Te szerettél volna nagyobbat? Ha ők javasolták, akkor mindenképp cseréltesd ki velük olyan teljesítményűre, amilyent az alapterület, tájolás, szigetelés, stb megkíván. természetesen ingyen és bérmentve, mert félrevezettek, v megtévesztettek. Alapból elég lenne egy 2, vagy max 2,5Kw-os is. Elképzelhető persze az is , h szoftveresen le lehet szabályozni, de ezt sztem a forgalmazótól , vagy méginkább az importőrtől, ill. a szerviztől kellene megtudakolnod.

    [ Szerkesztve ]

  • Male

    nagyúr

    válasz lacy027 #29638 üzenetére

    Ahogy sumsang is írja, ha ők javasolták a 3.5-est ekkora területre, ráadásul olyat, ami nem tud 2kW alá lemenni, az az ő hibájuk, szóval határozottan fellépni, és ezen te max az idegeskedést bukd módon eljárni.

    Szoftveres mókolás: a 2kW-os határt nem hinném, hogy szórakozásból építették be, így ha alá megy, az hosszútávon lehet, hogy káros... én biztos nem tenném a helyedben.
    Eladni szerintem el tudod (fent van, vevő kipróbálhatja, szakszerű leszereltetés, akit ő választ szerelő, és innentől rendben vagy), szerintem klímás is van, aki beszámítja egy másikba... de ezt csak akkor, ha az elsőt nem tudod rendezni, vagy ha te mondtad, hogy ekkora teljesítményűt kérsz, nem a felmérést végző szerelő.

    Szerk: Közben megírtad, hogy ők kisebbet javasoltak... hát így szívás... beszámítás vagy eladás... így idény előtt talán az eladás sem nehéz, persze buksz rajta.

    [ Szerkesztve ]

  • lacy027

    tag

    válasz lacy027 #29638 üzenetére

    Már most látszik, a szabályzási probléma megoldódott, le lett cserélve az említett Gree klíma egy Daikin FTXF 2.5 kW-os klímára (köszi, windy), de felmerült néhány kérdés.

    Bár az időjárás még nem indokolta, kipróbáltam a fűtést. Mennyire normális, hogy fűtéskor az áramló gáz/folyadék hangja (vízcsobogásra hasonlít) majdnem hangosabb, mint a beltéri hangja? Kint a kompresszornál a legerősebb a hang, de 3-4 méterről is hallani, akár csak bent, a fal másik oldalán. Remélem, csak az enyhe idő az oka, 20 foknál nem sokkal volt hidegebb kint, mikor próbáltam, de a hidegre már nem sokáig kell várni. Hűtéskor is van hangja a hűtőközegnek, de egyátalán nem zavaró, mert ahhoz igen erősen fülelni kell, hogy hallható legyen.

    Hűtéskor a hőmérséklet elérésekor teljesen leáll a beltéri, a légterelő nyitva marad, de a mókuskerék áll. A Daikin szerint így készül a klímabefőtt? :D Megoldást nem találtam, csak azt, hogy kevés Daikin esetében áll le teljesen a mókuskerék, az FTXF az egyik.

Új hozzászólás Aktív témák