Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz czappa #3804 üzenetére

    Szia!

    Az, hogy milyen márkát, az komolyan pénztárca-függő. Lehetőleg japán márkát érdemes venni, ha az üzembiztonság a cél, és azok közül is a komolyabb importőri háttérrel rendelkező Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic .

    Természetesen szakcégtől, lehetőleg a lakóhelyedhez minél közelebbitől, referenciákkal, telephellyel, bejelentett szerelőkkel, stb. rendelkező normális cégtől. (Vannak szakcégek, amelyek rendelkeznek webáruházzal is, ezt ne téveszd össze az olyan webáruházzal, amely mögött nincs szolgáltatás, csak kereskedik.) Fontos, hogy ahol veszed a klímát, azok telepítsék is, sok bosszúságtól kíméled meg magad.

    A hűtésteljesítmény kb. 3,5 kW lesz, ha az egész lakást akarod hűteni, ha csak a szobát, akkor 2 is elég. Ezt egy helyszíni felmérésen a klímás úgyis megmondja.

    Az új modern inverteres klímák tökéletesen használhatók fűtésre, akár elsődlegesen is.

    A klíma nem légtisztító, ez csak egy másodlagos funkciója. Ne ez alapján válassz.

    Általában a készülékekre 3 év garanciát ad a gyártó. Ez évi egy karbantartási kötelezettséggel jár. Van pár márka, ahol akár tíz év garit is kérhetsz, de ennek sajnos az évi két karbantartás a feltétele, ami anyagilag
    szerintem igencsak komoly lehúzás.

    Egy jó minőségű japán klímával, telepítéssel együtt megúszhatod kb. 200.000-ből. Ha lejjeb mész minőségben (kínai, noname) akkor 180 körül.

Új hozzászólás Aktív témák