Új hozzászólás Aktív témák

  • spe88

    senior tag

    válasz BitRider #53246 üzenetére

    Wifin vagyok, nem LAN-kábellel. Ott hibáztam, hogy nem töltöttem le előre a drivereket, gondoltam Win10 megoldja. Eztán már én is net nélkül telepítettem az OS-t, és amint írtam, tiltottam le az Update-et még offline, hogy ne kezdjen el matatni míg leszedem az AMD oldaláról az aktuális hivatalos drivert. Ez meg is történt. Megy is a rendszer. Leszámítva ugye a webcamot.

    IP-kamera vészmegoldás lett volna, mert az van otthon. De elengedtem pont az ilyenek miatt is, amit írsz.

    A gépen természetesen rengeteg múlik. Ezért is írtam, hogy az enyém nem mai darab. Értem és tudom, hogy a Win 7 tele van biztonsági résekkel és nincs rá támogatás, de így működik a kapitalizmus, 5 év múlva azzal lesz tele a net, hogy a Win 10 tele van biztonsági hibákkal rakd fel a 13-at, mert már a 11 meg 12 is elavult lesz, és így tovább. A hackerek meg amúgy is találnak mindig valamit, ha akarnak. Mint amikor jön egy frissítés a 8 ismert biztonsági résből befoltoz 6-ot és csinál 2 újat. Bent a melóban, ha jön a szokásos Win-frissítés, akkor aznap jó eséllyel döcög a meló, mert valami megmakkan, ami eddig ment.

    Nyilván az lenne optimális, ha mindig lépést tartana az ember a tudománnyal és minimális késéssel lekövetné azt, nem pedig 10-15-20 évig egy laptopot használ. Viszont előbbi élteti a fogyasztói társadalmat, és csökkenti a fenntarthatóságot, de ez már az offtopik offtopikja. Nyilván ha egy modern gépem lenne, nem kérdeztem volna itt semmit, mert azon simán menne a Win 10, meg az összes driver jó eséllyel. Enyém egyszerűen nem ez. Ennyi.

    15 éve elindítottam egy Google-kezdőlapot és minden bizonnyal ugyanaz a weboldal ma már 10x akkora memóriát igényel, mivel rengeteg background szolgáltatás a háttérben standby üzemmódban figyel és vár, hogy majd használja a rendszer. Teszem azt egy idős ember egyvalamire használná a laptopját 25 éve, de mindig le kell cserélnie, mert mindegyik OS tele van biztonsági hibával. Az újabbhoz kell jobb vas, aztán megint jobb, megint jobb és meg is érkeztünk a jelenséghez. Pedig ő csak online sakkozni szeretne egy barátjával, ami ugyanúgy működik 25 éve. :)

    Pl. az én laptopomra már hivatalosan sem lehet felkendácsolni a Win11-et, mert nem támogatja. Vegyél újat a jelszó. Elfogadom, hogy ez működteti a rendszert.
    3. generációs Intel Core i7-3632 QM van benne, nem csoda, hogy egy Win 10 így muzsikál rajta. SSD amúgy van benne. Az alap, hogy cseréltem anno. Az én igényeimre mai napig jó lenne, de hát a helyzet miatt kell az új és új és új. Jelenleg egy mobiltelefonban (ha akksi nélkül méred a tömegét) több arany van, mint magában az aranyércben. Kíváncsi vagyok meddig tartható ez a mindig újat vegyetek jelenség. Meglátjuk. De ez nagyon off már.

    [ Szerkesztve ]

    Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

Új hozzászólás Aktív témák