Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    válasz m3ss #27715 üzenetére

    Az IMAX filmekben vannak elég hatásos jelenetek (főleg a vízalatti felvételeknél - buborékok megtöltik a szobát -, vagy a Hubbleről szóló filmben a csillagok, vagy csak effektkén a fekete képen megjelenő fehér pöttyök) viszont a legtöbb nézőt maga a sztori valszeg kevésbé köti majd le, mint a látvány. Számomra ez elég sok egyéb 3D film esetén igaz :D

    Azt vettem észre, ahhoz, hogy igazán hatásos, ütős legyen, a lehető legsötétebb környezetre célszerű törekedni. Minél jobban ki kell zárni a helyiséget. Amint van mihez viszonyítanod (bútor a vászon alatt, falak, falon tárgyak stb) már sokkal nehezebben tudja becsapni az érzékeidet.
    Mi 3D-nél kicsivel közelebb ülünk a szokásosnál, illetve fekete vászonnal akarom majd körbemaszkolni jó széles sávban a vásznat.
    Próbálkoztam olyan sufnimegoldással - csak tesztelendő a hatást -, hogy egy teljesen fekete doboz aljára akkora lyukat vágtam, amin keresztül csak a vászon látszik.
    Nem próbáltam még VR szemüvegeket, de valami hasonló lehet az is. Rendesen kapkodtam a fejem.
    Aztán persze azért ahhoz is hozzászokott a szemem :(

    Ha kicsit tartalmasabb dologra vágysz, egy kis 3D-vel, akkor a Gatsby-t érdemes megpróbálni. Nagyon jól passzol ahhoz a már-már giccses környezethez, ahogy a képernyőre írt kézírás térben jelenik meg. Remek hangulatot ad neki a 3D. Nincs fejkapkodás meg a képernyőről leugráló elemek. Egyszerűen csak jól néz ki.

    Felezett és FramePacking 3D hatása közt alapvetően nem sok különbség van vagy kéne legyen.
    De mivel a BD filmek eleve részletgazdagabbak, a 1070 (illetve DLP-k talán úgy általában) elég jó képi dinamikával rendelkezik, így egy jó minőségű film, megfelelő környezetben, gyakran már 2D-ben is lemászik a vászonról. Így ez a 3D esetén is hozzá tud adni.
    Ettől még élezhetők a felezett tartalmak is, csak nagyon közelről már látszik, hogy a felbontás nem az igazi (animációsok esetén sokkal kevésbé, mint filmeknél).

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák