Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Falc0nWing #28471 üzenetére

    Ahogy (#28472) Blasku is írta a hush-box a leginkább bevált megoldás erre a problémára, azonban arra tényleg vigyázni kell, hogy legyen megfelelő levegő áramoltatás benne, különben a projektor megfőzi magát.

    Viszont szerintem nem muszáj rögtön a kész (és legtöbb munkával járó) megoldást választani, építkezhetsz legózva is. ST géped van, e szerint rálátsz a seggére, annyira elöl van.
    1. A projektor mögé felakasztasz egy vastag anyagból készített függönyt. Ezzel a közvetlenül a gépből Feléd szóródó hangokat máris elterelted. A függöny persze lehet deszkalap is, belső felületén hangelnyelő (akár hullámos) szivacs réteggel.
    2. A projektor fölé a mennyezetre is felszerelhetsz egy hangelnyelő réteget, ezzel kizárva a plafon felé szóródó hang visszaverődését. Nem lesz sokkal jobb, de valamivel biztosan.
    3. A tábla a projektor alá szintén sokat segíthet, sőt, ha a tábla projektor felé eső részét szintén bevonod valamilyen hangelnyelő réteggel, sokkal jobb lesz a végeredmény. Ekkor hang már csak oldalirányban és előre tud kiszűrődni.
    4. A projektor alatti tábla két oldalára is teszel egy-egy függőleges lapot, aminek a belső felületét vonod be hangelnyelővel. Ezt viszont érdemes úgy csinálni, hogy a "doboz" ne legyen hátul lezárva, azaz az oldallapok ne érintkezzenek a hátlappal, mert akkor csak elöl van szabadon a gép, a dobozon viszont a gép ventilátora nem tudja átkergetni a levegőt. Legyen az oldallap és a hátlap között egy pár centis rés, így máris átjárhatja a levegő. De akár az oldallapok is lehetnek vastag függönyanyagból és akkor nincs is hermetikusan lezárva a rendszer, mégis megnehezíted a hang kiszűrődését.

    És gyakorlatilag építettél is egy hush-box-ot :) de természetesen ezt lehet még kombinálni mindenféle légjáratokkal, rugalmas felfüggesztéssel és alacsony fordulatszámú segéd ventilátorokkal a tökéletesség kedvéért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák