Új hozzászólás Aktív témák

  • #95590400

    törölt tag

    válasz BBéci #2890 üzenetére

    Az olcsóbb gépek processzorának képességeit nem említetted. Az lényegtelen?
    manapság már, ha a natív felbontáson kapja progresszíven a digitális jelet, akkor majdnem lényegtelen. az sd anyagoknál a deintarlace és a felkonvertálás kérdéses, ha a lejátszó oldal jól elvégzi, amihez valóban kellhet egy izmosabb valami, akkor megint csak lényegtelen.
    htpc alatt egy e6300 3,2 ghz-re húzva, ffdshow alatt lanczos resize-al, blur, noise red., sharpe filterekkel már egész elfogadható eredményt produkál.
    a deintarlece-al nekem vannak komoly gondjaim, de jellemzően ázsiai forrásnál, valszeg a transzfernél elszúrtak valamit, de nagyon.
    a szivárványhoz inkább az agy szokik hozzá, mint a szem. a látás és az érzékelés, valamint az agyi tevékenység amúgy is fura tud lenni. mikor megszületünk, a szemünk kialakítása miatt mindent fordítva látunk, az agy kb. fél éves korunkra hozzászokik, és megfordítja a képet. illetve csináltak kísérleteket, ahol olyan szemüveg került az emberekre, amelyek megfordították a "világot", általában pár hét alatt az agyuk az alanyoknak alkalmazkodott a dologhoz, és visszafordította a képet. forrást hirtelen nem tudok adni, anno valamelyik pszichol. előadáson hallottam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák