Új hozzászólás Aktív témák

  • dota1

    aktív tag

    A micut már nem gyártják , a sharp meg ritka mint a fehér holló. Igen, persze, tudom nemzetközi viszonylatban az új áron 1mFt alatti gépek a belépő kategóriát jelentik. Egyébként a W2000 is már üveg optikás. Valóban én is azt látom , hogy dlp technológián belül, érdemben előrelépni nagyon sokba kerül. Az új sim2, barco gépeknek elég komoly ára van. Az Optomáknak is érdekes piaca lehet , mert én még embert nem láttam aki valamilyen nagyobb optomát vett volna.
    Na de a lényeg az , hogy onnan indultunk , hogy egy w3000-et állítottunk szembe egy hw55-el. A HW50/55 talán
    az eddigi legnépszerűbb vetítő amit a sony valaha kihozott, a legtöbb tesztben kategória győztesként jött ki.
    Abban igazat adok Szepinek, hogy valójában nem csak a fizikai optikai élesség számít. Főleg, hogy manapság annyi trágya melléfókuszált felvétel van egy filmben, vagy éppen agyon zajszűrt és akkor már mind1 is milyen optika. Na és ekkor durrant oda a sony az sxrd tech. előnyeivel:
    - fekete szintben megalázza a dlp-ket
    - ténylegesen jól működő, pontosan számoló képkocka interpoláció
    - RC
    Tudom itt nagyon sokan RC ellenesek vagytok, pedig ha nem az Oblivion, Lucy, Avatar stb... élességét vesszük alapul, ahol szükségtelen az RC, hanem a filmek további 90%-át ami picit elcse**ett képvilágú, ott nagyon sokat segít az utólagos élesítés, és ezt a sony úgy csinálja , hogy nem lesz recés az él.
    Mindenesetre látszik a nagy gyártók palettáján (sony,jvc,epson) , hogy viszonylagosan elérhető áron 1-2mFt-ért az LCD technológia a nyerő. Valójában talán soha nem fog hozni az LCD technológia DLP-s éles képet, viszont egyéb képi jellemzőkben elérhetőbb áron közelítik meg ill. bizonyos jellemzőkben túl is szárnyalják a felső kat. DLP-ket. Mindenesetre ha lenne vetítőre 1 millám én is átülnék egy HW55/65-be, de egyenlőre 200-400k-ért ezek a belépő DC3-as dlp-k is elfogatható képet nyújtanak, és bizonyos esetekben ha a forrás is jó, és nem svenkelnek a kamerákkal :) akkor szép éles a képük :)
    De tényleg két tök más technológia és még a szervízfaktor előny/hártány-t hagyjuk is....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák