Új hozzászólás Aktív témák

  • goldenfish7

    tag

    Elnézést kérek fórumtársaim! Csak azért mertem előhozakodni ezekkel a kínai projikkal "újra", - volt itt korábban már szó róluk, - mert végre megörültem, hogy Kínából is lehet egyszerűen képmegjelenítőt rendelni (monitorokat, TV-ket még nem találtam) "olcsón".
    Azért szerettem meg a LED-es vetítőket, mert remélem nem kell egyhamar izzót cserélnem, illetve remélem nem kell tartanom a ki-be kapcsolgatás veszélyeitől. Eme olcsó kínai projik meg izzó árából ki is jönnek, de mint mindennek ennek az olcsóságnak is megvan az ára.

    Mivel ez a topik úgy véltem, hogy a viszonylag nagyerejű fénysugár segítségével történő képmegjelenítőkről szól, ezért bátorkodtam eme topikban kérdezni a kínai projik felől.
    Elsősorban azért örülök eme olcsó projiknak, mert annak ellenére, hogy messze vannak a tökéletes képminőségtől :) már-már a mozi élményt közelebb hozzák a gyengébb költségvetésű egyének számára is (a kép azért csak nagyobb, mint egy átlagos TV). Ez valahol olyan lehet, mint az mp3 és a flac formátumok közötti minőségkülönbség ára, mindenki a maga igénye szerint használja őket...pl. akinek van pénze és igénye az high-end cuccokat vásárol ezekben a témákban, és van aki megelégszik a már-már valósághű élményt adó audió-vizuál technológiákkal.

    Ez a vetítés még ezen túlmenően, - ahogy itt már a témában tapasztaltabb fórumtagok is említették - egyéb tényezők meglétét is feltételezi pl. megfelelő környezet, sötét árnyalatok, szoba kialakítása stb.. Ezért is kicsit összetetettebb ez a kérdés, mint megvenni egy TV-t.

Új hozzászólás Aktív témák