Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz Dudee #44226 üzenetére

    A válaszok egyesével ... és próbálom röviden:

    > A projektort két lépcsőben ... most valami egyszerűbb/olcsóbb/használt ... aztán 1-2 év múlva lecserélném valami komolyabb...

    Ezzel nem értek egyet. A DLP vonal kb. 8-10 éve elérte a képminőség/technológia maximumát. A legjobb DLP gépek közül ma már sok példány ennyi idős, ezeket bagóért meg lehet venni használtan a 300...500eFt-os ársávban (lásd Runco Q750i, Avielo Quantum, Barco F32 illetve hasonló hirdetéseket itt és más oldalakon). DLP vonalon ma sincs jobb (csak kb. 10 millió felett, de azok képe sem jobb, csak pl. lézer a fényforrás).
    Nincs értelme tehát most gagyit venni, mert a komoly gépek 1-2 év múlva sem hiszem, hogy olcsóbbak lesznek, a gagyi viszont gyorsan veszíti az értékét.

    Az egyetlen előnye a mai, boltban kapható DLP gépeknek a bemeneti kompatibilitás, azaz hogy elfogadnak pl. UHD felbontású jelet a bemenetükön ... de amit abból vetítenek, az messze nincs olyan minőség, mint amit egy "békebeli nagyvas" vetít 1080p forrásból, így szerintem ez minimális előny. Ráadásul a média lejátszók vagy a HTPC is le tudja konvertálni a képet 1080p felbontásra.

    Mindez az LCD gépekre nem vonatkozik, ott egyértelmű és szemmel látható a minőség javulása, de az elfogadható szint manapság ott is az 5 millió feletti ársávban kezdődik. Nem hiszem, hogy 1-2 éven belül mondjuk 2 milla alatt lenne olyan LCD, ami összemérhető pl. a 8 milliós Sony 870-nel, vagy a DLP "nagyvasak" képével, úgyhogy itt sincs realitása az 1-2 éven belüli cserének (kivéve ha valaki hajlandó milliókat elkölteni).

    Szerintem vegyél egy rendes gépet és használd, élvezd! El fog jönni a csere ideje így is, de nem 1-2 éven belül... szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák