Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz proci985 #59329 üzenetére

    projektornal gyakorlatilag a "rezegtetos" 4K fole nem kell jobb filmezni az emberi szem limitacioi miatt, 1440p es 4K kozotti kulonbseget mar ertelmes nezesi tavbol nem latni.
    en arra jutottam magamban, hogy 21:9 filmeket (es 3d-t is) en kb. 0.9x kepszelesseg nezesi tavrol neznem, innen igazan immerziv, es mar itt siman jol jonne a nativ 4k. 0.9-nel nem akarok kozelebb ulni a 9400-hoz 3k-ban se...
    jatszani, vagy 16:9 tartalmat leggyakrabban 1.2-1.3-rol nezem,es innen megmondom oszinten meg a fullhd is eleg, nem biztos, hogy latnam a kulonbseget a fullhd vs jelenlegi 3k? kozott innen.
    szoval sztem aki szeret kozelre ulni, az siman ki tudja hasznalni a 4k-t.

    hdr margojara, epp sw filmeket nezek, tegnap neztem az sw II-ot. megneztem hdr-ben, na mondom vegre itt egy film ami brutal jol nez ki, iszonyat jo dinamika, qrvajo szinek, ezert kell a hdr. ki is irtam par jelenetet, ahol nagy dinamikatfogasa van a jelenetnek es letoltottem sdr-ben is, aztan elkezdtem osszehasonlitgatni a 24 fl-es hdremhez.
    olyan jelenetek, amikor anakin fekete kabatban ugral, hatterben vilagos felhok, vagy ellenfenyes egbol elotte fekete ruhaban emberek, vagy bejon a repulo a sotet hangarba kozben egbolton csucsfenyek...zero kulonbseg van a hdr es sdr kozott :D az sdr 10 stop dinamikaja boven eleg ehhez, semmi pluszt nem latok dinamika teren. viszont amugy a film nagyon jol kihasznalja ezt a 10 stop dinamikatartomanyt, olyan dinamikus kep van vegig, legtobb filmben nincs kihasznalva ennyire...iszonyat jol nez ki.
    szinekben latok kulonbseget, de naaagyon minimalisat.
    majd ha unatkozom csinalok egy cinema filteres kalibraciot is, hatha ott tobbet latni a szinek kozotti kulonbsegbol..

    amugy kicsit odebb tettem a vetitot, igy lens shifttel le tudom tolni a vaszon aljahoz a 21:9 kepet. hat ez baromi jo, meglepoen sokat szamit immersionben, hogy alul nincs fekete sav. felul meg nem is nagyon zavar, annyira magasan van..persze ha akarok, vmi maszkolo megoldast csinalhatok is felulre...

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák