Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz m3ss #62092 üzenetére

    Egy Benq w1070 tudtommal újonnan ilyen 250-300k árkaliberű gép volt,most tényleg ezt hozod fel egy új korában 1m huf-ba kerülő Epsonhoz képest?

    Itt egy Benq W4000i vs Epson 9400 összehasonlító teszt [link] Ekki Schmidtéktől, és ez alapján sem tűnik úgy, hogy az az Epson annyira hú de jobb gép lenne, mint ez a Benq, sokkal inkább alma körte esete.

    A Benq javára a nagyobb fényerőt(főleg HDR-ben nem túl acélos az Epson fényereje), nagyobb színteret (színhűségként mondták, de gondolom ezt értik alatta) és jobb képélességet hozták fel előnyként. Az Epsonnál meg azt, hogy jobb a feketéje, és ennyi. Még plusz előnyként felhozták azt, hogy installáció könnyebb az Epsonnal. Korábban a képélességre írtad azt, hogy szerinted 90% nem nézi elég közelről, hogy ez látható legyen. Vajon 90% eléggé sötét szobában használja a vetítőjét?

    Viszont emellett az Epson egy lámpás gép, a másik egy led-es gép, ahol nem kell pár száz óránként lámpákat cserélgetni, és nem kell az uhp lámpa folyamatosan csökkenő fényerejét "élvezni". Persze annak ez nem hátrány, aki keveset használja a gépét, de aki minden nap néz valamit, ott már el lehet gondolkodni ezen is. Én speciel lámpás dlp-t nézek, és egyre inkább zavar a dolog, váltanék én is led/lézer felé. Aztán a Benq képes normális képméretre egy kifejezetten kis méretű szobában is. Ha a mostani szobámból pl. át akarnék költözni a mozival a másik kisebb méretű szobámba és dedikált szobát csinálnék belőle, ott egy Epsonnal 214cm széles képet tudnék vetíteni, a Benq-val pedig 264 centi széleset. Brutális különbség. Mert ugye a Benq 1.15-ös képarányról indul, az Epson pedig 1.35-ről. A Benq ráadásul gyárilag kalibráltan jön, úgyhogy egy jobb fajta kalibráció árát meg lehet spórolni, vagy más egyéb dologra fordítani. Aztán ott van még az LGHu810PW [link] ami szintén nagyon kedvelt németben, ez egy hibrid led/lézer vetítő. Úgyhogy vannak bőven opciók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák