Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz djg #28494 üzenetére

    Kicsit nehéz kiigazodnom még ezeken a dolgokon, de ez az, amit szeretnénk látni:

    "A DLP technológia 96%-os kitöltési tényezője megszünteti a vékony fekete kereteket a képpontok körül, amely csökkentette a színek intenzitását és a részleteket."

    "...hibátlanul jelenítik meg a kisméretű szöveget, a finom vonalakat és a sötétebb képrészleteket..."

    És akkor jön az Epson és keresztülhúzza: "A 3LCD technológiának és az egyformán erős fehér- és színesfény kibocsátásnak köszönhetően az EB-U04 az 1 chipes DLP projektorokhoz képest háromszor nagyobb fényerőt biztosít"

    Ezeket valós környezetben tesztelni nem tudom, ezért rátok hagyatkozok, de azért confusing a dolog...

    [ Szerkesztve ]

  • AVhelper

    senior tag

    válasz djg #28494 üzenetére

    Szia!

    A képarány nemcsak a projektor natív felbontásától, de a képforrástól is függ (a 2,35:1 film alul-felül fekete csíkkal jelenik meg a 16:9 vagy 16:10-es projektorral vetítve). A vetítő a számítógéphez csatlakoztatva ugyanúgy "viselkedik", mint egy monitor, amit a számítógép felismer, és grafikus kártyájának beállításnak megfelelően kezel.

    A vászon tokjából nemcsak a vetíthető felület, de egy adott maximáéis hosszúságú fekete "kifutó" vászonszakasz is kihúzható.

    Az 1920 x 1200-as felbontás csak ilyen natív felbontású (példásul az Epson EB-U04) projektorral vetíthető ki, de ezt a felbontású jelet a legtöbb projektor képes fogadni PC RGB (népszerű nevén VGA) bemenetén keresztül, ami fizikailag leggyakrabban valóban egy D-Sub 15-ös csatlakozó.

    Az Epson EB-W32, kisebb natív felbontású, de valamivel nagyobb fényerejű és - ahogy már leírtam - beépített WLAN csatlakozással rendelkezik (nem szeretem ismételni Önmagam) Amúgy a megadott linkeken mindent elolvasható róluk, sőt némi keresgélés után a kezelési utasításaik is letölthetőek.

Új hozzászólás Aktív témák